banner773

CHP'Lİ KAYIŞOĞLU: SUÇU ÖNLEME KONUSUNDA BAŞARISIZ OLANLAR ÇAREYİ CEZAEVİ YAPMAKTA BULUYOR

CHP Bursa Milletvekili, PM Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, yapımı gündemde olan yeni cezaevine adres gösterilen Kestel'in Soğuksu Mahallesi'ni ziyaret etti. CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Soğuksu Mahallesi Muhtarı Mehmet Altun ile bir araya gelen Altaca Kayışoğlu, "Suçu önleme konusunda başarısız olanlar çareyi cezaevi yapmakta buluyor. Kestel, yıllardır Bursa Teknik Üniversitesi'nin kendi sınırları içinde kalan kampüsüne taşınmasını bekliyordu. Kestel'e üniversite sözü verenler, bu sözlerini tutmadığı gibi şimdi, 'Üniversiteyi getiremedik, size cezaevi yapalım' mantığıyla hareket ediyorlar" diye tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 15.09.2020, 12:49
CHP'Lİ KAYIŞOĞLU: SUÇU ÖNLEME KONUSUNDA BAŞARISIZ OLANLAR ÇAREYİ CEZAEVİ YAPMAKTA BULUYOR

Muhtar Altun'un 319 dönümlük mera alanını halen kullandıklarını, bu alana cezaevi yapılması durumunda köyde yaşayanların iş yapamaz duruma geleceği söylediğini hatırlatan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Suçu önleyemedin, kamu düzenini sağlamak için cezaevinden başka bir çözüm elinde yok. Peki neden daha verimsiz alanlar varken, meraları seçiyorsunuz? Büyükşehir Yasası'yla bir geçede mahalle olan bu insanların yaşamları değişmedi ki, yine ekip biçiyorlar, geçimlerini sağlamak için hayvancılık yapıyorlar. Bu insanların geçim kaynağı olan meraları, arsa mantığıyla değerlendirmeye kalktığınızda bu insanların ne yapacağını hiç düşündünüz mü? İşsizlik verileri yüzde 14'lere dayanmışken köyünde kıt kanaat de olsa yaşamaya çalışan bu insanları yoksulluk girdabının içine atmaya neden kalkıyorsunuz? İllaki cezaevi yapacaksanız ekilmeyen, biçilmeyen alanları seçin. Köylüyü rahat bırakın, meralar onlarındı, bir gecede ellerinden aldınız" diye konuştu.


Altaca Kayışoğlu, Soğuksu'da endişe yaratan yeni cezaeviyle ilgili gelişmeleri verdiği soru önergesiyle de TBMM'ye taşıdı. Yeni cezaevi konusunu verdiği önergeyle Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e sordu.


Büyükşehir Yasası'yla birlikte mahalleye dönüştürülen köylere ait meraların mülkiyetinin belediyelere geçmesiyle birlikte farklı uygulamalar dikkat çekmektedir. Belediyeler, özellikle de borcu bulunanlar bu alanları köylülere kullandırmak yerine ya satılmak ta ya da devlet kurumları için rezerv alan olarak işaretlemektedir. Bu durumda olan eski köylerden birisi de Kestel ilçesine bağlı Soğuksu'dur. Bursa'ya planlandığı belirtilen cezaevi için Soğuksuluların kullandığı 319 dönümlük mera alanının tahsis edileceği söylenmektedir.


Bu bağlamda;
 

1)Bursa'ya yeni cezaevi yapılması planlanmakta mıdır?
 

2)Böyle bir durum söz konusu ise yeni cezaevi için düşünülen yer Kestel ilçesine bağlı Soğuksu Mahallesi midir?

Yorumlar (0)