CHP'li Kayışoğlu'ndan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Skandal Kararına Tepki

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 10 Kasım’da Atatürk adına yapılacak kros yarışmasına öğrencilerin katılmasına izin vermemesine sert tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 07.11.2019, 15:08
CHP'li Kayışoğlu'ndan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Skandal Kararına Tepki

Bursa’da bir sivil toplum kuruluşunun 13 yıldır Atletizm Federasyonu ile birlikte öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirdiği kros yarışmasının 10 Kasım Atatürk’ü Anma adına düzenlenmesi kararının ardından skandal bir gelişme yaşandı.  Kros yarışmasına katılım için 25 Ekim’de okullara yazı gönderen Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, daha sonra gönderdiği yazıyla “ilk yazının sehven gönderildiği” gerekçesiyle 6 Kasım’da tekrar bir yazı göndererek öğretmenlerden öğrencilerin katılımına izin verilmemesini istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararı yarışmalara hazırlanan öğrencilerde ve öğretmenlerin de hayal kırıklığı yaratırken CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’ndan da sert tepki gördü. Konuyu TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna yansıtan Kayışoğlu “Ömrünü savaşlarda geçirerek bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele etmiş olan Atatürk’ten rahatsızlığınızın sebebi nedir” diye sordu.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iptal gerekçesini “sehven” deyip geçiştirmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Altaca Kayışoğlu, konuşmasında şunlara değindi:

“13 yıldır düzenlenen yarışmanın bu yıl Atatürk adına düzenlenmiş olmasından neden rahatsızlık duyuyorsunuz. Atatürk’ten rahatsızlığınız nedir? Biz bu sorunun cevabını alamadık. Şunu bilin ki yeni bir tarih yazmaya çalışsanız da o koltukları o makamları borçlu olduğunuz büyük Atatürk’ü unutturmaya çalışsanız da, o koşmaktan geri çevirmeye çalıştığınız çocukların yüreğinde, beyninde bugün Atatürk sevgisini bin kat daha arttırdınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir zaman bu ülkenin evlatlarının yüreğinden silinmeyecek, ama onu unutturmaya çalışanlar tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak.”

CHP Bursa Milletvekili Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu, iptal gerekçesini öğrenmek için konuyu soru önergesiyle meclis gündemine de taşıdığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle hazırlana önergede şu sorulara yer verildi:

İlk ve orta öğrenimde öğrencilerin katılıp katılamayacağı sosyal, kültürel etkinlikler ve yarışmalarla ilgili düzenlenmiş olan bir yönetmelik var mıdır? Varsa, bunların içinde Atatürk adına düzenlenmiş olan etkinlikler ile yarışmalara katılım konusunda bir çerçeve çizilmiş midir?

 

  1. Bakanlığınızca, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Atatürk’le ilgili etkinlik ve yarışmalara katılım sağlanması ya da sağlanmamasına yönelik yazılı ve sözlü bir talimat verilmiş midir?

     

  2. Bursa’da 13 yıldır öğrencilerin de katılımıyla düzenlenen bir kros yarışmasının bu yıl Atatürk’ü anma adına düzenlenecek olmasının ardından Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önce izin verip sonra “sehven” verilmiştir diyerek izni iptal etmesinin gerekçesi nedir? Bu konuyla ilgili bir inceleme ve araştırma başlatılacak mıdır?

Yorumlar (0)