CHP'li Kaya: Gençlerimiz iş bekliyor

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon sokaklarının nabzını tuttu, işsiz gençlerle konuştu. Elinde özgeçmişi ile iş başvurusu yapmaya giden bir genç ile sohbet eden Kaya, “Üniversite mezunu gencimiz iş bulamıyor ve diplomalı garson olmak için başvuru yapıyor. Bu gencimiz 'diplomam garson olmama yetti, Allah'a şükür' diyerek aslında ülkenin halinizi özetliyor” dedi.

Vekil Haberleri 08.08.2020, 11:24
CHP'li Kaya: Gençlerimiz iş bekliyor

Türkiye’de uzun yıllardır kronik bir sorun haline gelen işsizlik, Covid-19 salgını ile birlikte tarihi seviyelere ulaştı. Hükümet işsizlikte düşüş olduğunu öne sürse de, iş gücündeki azalma rekor seviyelere gelmiş durumda. Karantina önlemleri ile geçen Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin işsizlik verilerine göre, geçen yılın aynı dönemine göre çalışan sayısı 2 milyon 585 bin kişi azaldı. Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkat çeken CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, gençlerimizin mağduriyetlerini birebir dinlemek için Trabzon sokaklarına çıktı. Elinde özgeçmişi ile iş başvurusuna giden bir gence rastlayan Kaya, şunları söyledi:

BU ÜLKENİN EN BÜYÜK SIKINTISI İŞSİZLİK

“Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu Mezunu olan bu gencimiz mesleğini yapamıyor, atanamıyor, iş bulamıyor ve garsonluk için iş başvurusu yapmaya gidiyor. Diplomam garson olmama yetti diyen bu gencimiz garsonlukta iş bulabilmesine neredeyse sevinecek halde. Yazık değil mi bu gençlerimize. Pırıl pırıl gençlerimiz bin bir zorlukla ve büyük fedakârlıklarla tahsillerini tamamlıyorlar. Aileleri her türlü maddi sıkıntıya göğüs germiş, dişinden tırnağından arttırmış ve gençlerimizi okutmuş. Aileler üzerine düşeni yapıyor da hükümetin işsizliği bitirmek ya da azaltmak adına hiç bir politikası yok. İşsizlik, TÜİK yetkililerini değişmekle, rakamlarla oynamakla bitmez. Ülkeyi yönetenler bu sesi duyun. Bu ülkenin en büyük sıkıntısı bu. Bu ülkenin gençleri sizden iş bekliyor, aş bekliyor.”

EKONOMİK DARBOĞAZI AŞAMAYABİLİRİZ

“Türkiye ekonomisi mevcut hükümet döneminde hep kırılgan yapıda bir tablo çizdi. Zaten ortada doğru düzgün bir ekonomi politikası yok, bir de üstüne salgının getirdiği ekonomik sıkıntılar bindi. Yabancı sermaye, demokratik ve hukuki yapısına güvenmediği hiçbir ülkeye yatırım yapmaz. Öncelikle bunu kabullenip içeri ve dışarıya güven vermemiz gerekiyor, imajımızın düzeltilmesi gerekiyor. Bunu hem ülkemizin refahı için hem de diplomasıyla garsonluk kovalayan gençlerimiz için yapmamız gerekiyor."

Yorumlar (0)