CHP'li Kaya: ''Ek Ödenek Tüm Hastane Çalışanlarının Hakkıdır''

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya korona virüsle mücadele kapsamında sağlık personeline verilecek ek ödeneğin tüm hastane çalışanlarının hakkı olduğunu söyleyerek ek ödenekten hasta bakıcıların, güvenlikçilerin ve hastanelerde çalışan tüm personelin ayrım yapılmaksızın yararlandırılması gerektiğini söyledi.

Vekil Haberleri 31.03.2020, 10:07
CHP'li Kaya: ''Ek Ödenek Tüm Hastane Çalışanlarının Hakkıdır''

Sağlık Bakanlığı’nın ek ödeneğinden uzman hekim, pratisyen hekim, hemşire, ebe, sağlık memuru, birinci basamak sağlık müdürlüğü çalışanları ve genel idare hizmetleri sınıfında çalışanlar yaralanabiliyor. Ancak; hastaları karşılayan tıbbi sekreter, hastanede çalışan güvenlik görevlileri, hastaneleri temizleyen sağlık işçileri, hastaların bütün ihtiyaçlarını karşılayan hasta bakıcılar, hasta yemeklerini hazırlayan aşçılar, radyoloji teknisyenleri, laborantlar ek ödemeden yararlanamıyor. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İNCİTİLMİŞTİR
“Tüm sağlık çalışanlarımız bu zor günlerde yaptıklarıyla, fedakârlıklarıyla hepimizin takdirini ve sevgisini kazandılar. Her birine şükranlarımı sunuyoruz, teşekkür ediyoruz. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, kendi sağlıklarını tehlikeye atan ve büyük fedakârlıkla çalışan sağlık çalışanlarına her ay 2 maaş değerinde ücret yatırılmasını ve sağlıkta şiddet kanununun yürürlüğe girmesini önermişti.Korona virüsle mücadele kapsamında sağlık personeline ek ödenek verilecek olmasından büyük memnuniyet duyduk.Ancak burada bir haksızlık, bir ayrımcılık yapılmıştır.Bu ayrımcılık sağlık çalışanlarını incitmiştir.4d’li sağlık çalışanlarımız da diğer sağlık çalışanlarımız ile aynı tehlikeli ortamda görev yapıyorlar.Korona virüsü bulaşmış hastaların bakımıyla ve ihtiyaçlarıyla ilgileniyorlar, çarşaflarını, bezini değiştiriyorlar, yeri geliyor yemeğini yediriyorlar.Virüs kapma riski altında, kendi canlarını hiçe sayarak fedakârca işlerini yapmaya çalışıyorlar. O halde ek ödenek hakkı bu insanlardan neden esirgeniyor?Esnek çalışma saatlerinden bu insanlar neden faydalanamıyor?Bu ayrımcılık niye?Bunu anlamak mümkün değildir.Burada büyük bir haksızlık yapılmıştır. Sağlık emekçilerine yapılan bu haksızlık vicdanları yaralamaktadır. Sağlık çalışanları arasında ayrımcılığa neden olan ek ödeme uygulaması bu şekliyle adaletli değildir.”

SAĞLIKÇI ATAMALARI LİYAKAT USULÜ OLMALI
“Sağlık hizmetleri bir bütündür, bu bütünün parçası olan sağlık çalışanları arasında ayrım yapılması çok yanlıştır.Bu yanlışın, bu haksızlığınacilen düzeltilmesigerekmektedir.İşçi, memur ayrımı yapılmaksızın hastanelerde çalışan hasta bakıcıların, güvenlik personellerinin, tıbbi sekreterlerin, temizlik personellerinin,klinik destek işçilerinin ve teknik personellerin de ek ödenekten ve esnek çalışma saatlerinden faydalanması sağlanmalıdır. Korona virüs ile mücadelede sağlık çalışanlarına 3 ay boyunca yapılacak ek ödeme bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.Ayrıca 32 bin yeni sağlıkçının işe alınması kararını, ülkemizin koronavirüs salgınıyla mücadelesine güç katması ve işsizliğin azaltılması anlamında çok önemli ve doğru buluyoruz.Umarım işe alımlarda hakkaniyetli davranılır, siyaset değil liyakat esas alınır.” 
 

Yorumlar (0)