banner773

CHP'li Kaya'dan Bakan Varank'a: Söylediklerimden Hiçbir Şey Anlamamış

TBMM Genel Kurulu’nda 2020 bütçesine ilişkin yaptığı konuşmaya yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın eleştirilerine sert cevap veren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Sayın bakan belli ki konunun özünü anlamamış. Biz üretim diyoruz, fabrika diyoruz. Güçlü Türkiye için bunlar olmazsa olmaz diyoruz.

Vekil Haberleri 16.12.2019, 13:35
CHP'li Kaya'dan Bakan Varank'a: Söylediklerimden Hiçbir Şey Anlamamış

Kaya açıklamasında şu konulara yer verdi:

“TBMM Genel Kurulu’nda 2020 Bütçesine ilişkin yaptığım değerlendirmemde Atatürk’ün tarıma ve üretime verdiği öneme dikkat çekmek için Ulu Önderimizin 1937 yılında çekilmiş portakal tutan bir fotoğrafını göstermiştim. Atatürk’ün bu yıllarda attığı adımlarla Ruslara yaptırdığımız ve ağır sanayimizin temellerini oluşturan pek çok fabrikanın parasının portakal, mandalina, domates gibi tarım ürünleriyle ödendiğini ifade ettim, üretimin önemini vurgulamaya çalıştım.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdiği cevapta ‘İşte CHP'nin Trabzon milletvekili. Bu kürsüye geldi ve Gazi Mustafa Kemal'in ektiği portakallardan bahsetti. Neymiş efendim, o portakallar satılmış da onun parasıyla İSDEMİR kurulmuş. Yani neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Gazi Mustafa Kemal kaç yılında vefat etti? 1938. E peki, İSDEMİR kaç yılında kuruldu? 1970'lerde. Yahu bu nasıl bir portakal Allah aşkına’ yanıtını vermişti.

Sayın bakan önce portakal dikilir mi, ekilir mi? Onu öğrensin. Portakal ekilmez, dikilir. Bakan Varank, anlattıklarımdan hiçbir şey anlamamış olacak ki kendince bir eleştiri yapmış ve meselenin özünü anlamadığını açıkça ortaya koymuştur.

 

“MAL BULMUŞ, MAĞRİBİ GİBİ ÜSTÜNE ATLAMIŞ”

Konuşmasında güçlü Türkiye için üretimin önemine dikkat çekmeye çalıştığını vurgulayan CHP’li Kaya, şöyle devam etti:

“Meselenin özü şudur; Biz üretim diyoruz, Fabrika diyoruz, istihdam, diyoruz, kalkınma diyoruz. Sayın bakan için bunlar önemsiz olabilir, ama biz güçlü Türkiye için bunlar olmazsa olmazdır diyoruz. İlle de üretim, üretim, üretim diyoruz!

Sayın bakan konuyu anlamadan, konunun özünü kavramadan mal bulmuş mağribi gibi üstüne atlamış.

Sayın Bakan; İlk temeli büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK döneminde atılan Türk-Rus işbirliği sayesinde ülkemizde demir-çelik fabrikası, alüminyum fabrikası, petrol rafinerisi, sülfürik asit fabrikası, cam fabrikası gibi birçok fabrika ‘Anahtar Teslimi’ olarak Ruslar tarafından yapıldı. Karşılığı da sebze, meyve, kuru üzüm, zeytin ve fındıkla ödendi.

Bunları bilmiyorsanız, okuyun, araştırın, öğrenin!

Milli fabrikalarımızı yok pahasına satanların; tarımı, üretimi, sanayiyi bitirenlerin zaten bizi anlamasını beklemiyoruz. Anlaya bilselerdi cennet ülkemiz bu halde olmazdı.”

Yorumlar (0)