CHP'Lİ KAYA CHP EĞİTİM ÇALIŞTAYI'NI ANLATTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi Eğitim Çalıştayı hakkında bilgi verdi.

Vekil Haberleri 15.01.2020, 13:36 15.01.2020, 13:50
CHP'Lİ KAYA CHP EĞİTİM ÇALIŞTAYI'NI ANLATTI

Türkiye’nin kanayan yarası eğitim sorunu ve çözüm önerilerimizi masaya yatıracağımız; “Nasıl bir eğitim istiyoruz?” sorusuna yanıt arayacağımız; “Cumhuriyet Halk Partisi Eğitim Çalıştayı”nı, 18 Ocak 2020 Cumartesi günü, saat 10.00-18.00 saatleri arasında düzenliyoruz.

“Cumhuriyet Halk Partisi Eğitim Çalıştayı”, Türkiye’nin eğitim sorunlarına çözüm önerileri sunarken; iktidar programımızı eğitimin paydaşları ile tartışarak hazırlamamıza da katkı sağlayacaktır. 

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından düzenlenen eğitim çalıştayımız; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılacak açış konuşması ile başlayacak.

Çalıştayımızı, Türkiye’nin eğitim sorununun partiler üstü olduğu anlayışıyla yapıyoruz.

Bu amaçla hiçbir ayrım yapmadan çalıştay gruplarımıza katkı sunmaları için, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’u, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerini, sendikalarımızı, üniversitelerimizin değerli hocalarını, eğitim için elini taşın altına koyan eğitim uzmanlarımızı, öğrenci temsilcilerimizi, Okul Aile Birliği temsilcilerini bizlere katkı sunmaları için davet ettik.

Partimizin tüm il ve ilçe eğitim sekreterleri, il kadın ve gençlik kolları başkanları, Halk-Lis temsilcileri ve belediyelerin eğitim birimlerinin sorumluları da, çıkacak sonuçları tüm Türkiye’ye taşımak için çalıştayı izleyecek. 

Eğitimin tüm bileşenlerini “CHP Eğitim Çalıştayı”na katılmaya davet ettik. Eksikliklerimiz olabilir, bunun farkındayız… Buradan yeniden davetimizi tekrarlıyorum. Eğitim için elini taşın altına koyan, Türkiye’nin eğitim sorunu için kafa yoran, dertlenen herkesi 18 Ocak 2020 Cumartesi günü, saat 10.00-18.00 saatleri arasında devam edecek olan “CHP Eğitim Çalıştayı”mıza beliyoruz.

EĞİTİM ÇALIŞTAYI GRUPLARI

Eğitim çalıştayımızda, ortalama onar kişiden oluşan altı çalıştay grubumuz olacak. 

Çalıştay grupları; akademisyenler, eğitim uzmanları, eğitim sendikalarının temsilcileri, dernek temsilcileri, öğrenci temsilcileri ve Okul Aile Birliği temsilcilerinden oluşacak.

Çalıştay gruplarımız şu başlıklar altında çalışmalarını sürdürecekler;

1. Eğitim Hakkı ve Eğitime Erişim Sorunları

2. Laik ve Bilimsel Eğitim

3. Eğitimde Özelleştirme Politikaları

4. Öğretmen Yetiştirme Politikaları ve Öğretmen Sorunları

5. Eğitimde Teknoloji Kullanımında Yeni Yaklaşımlar ve Mevcut Sorunlar

6. Yükseköğretim Politikaları ve Sorunları

Çalıştay gruplarımız, belirlenen program çerçevesinde çalışmalarını eş zamanlı olarak yürütecekler. Hazırladıkları sonuç raporlarının sunumu, çalıştay grup sözcüleri tarafından yapılacak.

Çalıştaydan sonra hazırlanacak olan, “CHP Eğitim Çalıştayı Sonuç Bildirgesi” de kamuoyu ile paylaşılacak. 

ÇALIŞTAY PROGRAMI

• 10.00 – 10.30 Çalışma Gruplarına Kayıt

Açılış Konuşmaları

10.45 – Yıldırım Kaya – CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yrd.

11.00 – Kemal Kılıçdaroğlu – CHP Genel Başkanı

• 11.30 – 12.30 Çalışma Grubu Toplantıları

• 12.30 – 13.30 Yemek Arası

• 13.30 – 15.00 Çalışma Grubu Toplantıları

• 15.00 – 17.00 Çalışma Grubu Raporlarının Sunumu

• 17.00 – 18.00 Değerlendirme ve Kapanış

Yorumlar (0)