CHP'li Kaya: Benim vatandaşım bu sıkıntıyı yaşarken başka ülkelere 'yardım yaptık' diye övünüyorlar

Trabzon’un Kaymaklı Mahallesi Deliklitaş mevkiinde büyük mağduriyet yaşanıyor. Heyelan ve kaya düşme tehlikesi altındaki mahallede evlerinden tahliye edilen vatandaşlar resmen kaderlerine terkedildi. Yardım sözlerinin yerine getirilmediğini ifade eden vatandaşlardan bazıları maddi sıkıntılar nedeniyle her gün ölüm korkusu yaşadıkları evlerine geri dönmek zorunda kaldıklarını söyledi

Vekil Haberleri 18.12.2020, 12:49
CHP'li Kaya: Benim vatandaşım bu sıkıntıyı yaşarken başka ülkelere 'yardım yaptık' diye övünüyorlar

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, beraberinde CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ile birlikte Kaymaklı Mahallesi’ne giderek burada incelemelerde bulundu ve mağdur olan vatandaşları dinledi.

HİÇBİR YARDIM ALAMADIKLARI İÇİN EVLERİNE GERİ DÖNDÜLER

Heyelan bölgesinde bulunan ve daha önce kaya düşmesi sonucu iki vatandaşın hayatını kaybettiği Kaymaklı Mahallesi’nde vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor. Boztepe’de inşaatı devam eden tünele yapılan müdahalelerle de artan heyelan riski altında yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan mahalle sakinlerinden bazıları bir buçuk ay önce kira ve ihtiyaç yardımı yapılacak vaadiyle evlerinden tahliye edildi. Bugüne kadar hiçbir yardım alamadıkları için mecburen evlerine geri dönmek zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar dertlerini CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’ya anlattılar.

“BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN”

Mağduriyet yaşayan mahalle sakinlerinden Erkan Kara “Bize 55 gün önce ‘Burada duvar çalışması yapılacak, en kısa zamanda çıkın gidin’ dediler. Kira yardımı dediler, yapmadılar. Yardım istemeye gidiyoruz, ‘Para gelmedi’ diyorlar. ‘Mahalleyi tamamen boşaltın’ diyorlar. Nereye gideceğiz? Bize resmen ‘Başınızın çaresine bakın’ diyorlar. Tünel çalışması geliyor. Daha büyük tehlike olacak. 10 yıl önce düşen kayalar halen ortada duruyor, hiç birisi alınmamış. 30’a yakın hane bu mağduriyeti yaşıyor” diyerek isyan etti.

Verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade eden Ayşe Güner de, “Yol yapılmaya başlayınca burada titreşim oldu ve kayalar düşmeye başladı. 4 yıl önce düşen kayalar halen evin içinde duruyor. 45 senelik evimi bırakıp kiraya gitmek zorunda kaldım. Bize söz verdiler yerine getirmediler” dedi.

BENİM VATANDAŞIM BU SIKINTILARI YAŞARKEN BAŞKA ÜLKELERE "YARDIM YAPTIK” DİYE ÖVÜNÜYORLAR

Heyelan bölgesinde incelemelerde bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya vatandaşın büyük mağduriyet yaşadığını ifade ederek, “Durum ortada. Kış koşullarında, pandemi koşullarında vatandaşlarımız mağdur edilmiş. Vatandaşa denmiş ki; ‘Tünel çalışması nedeniyle oluşan titreşimler kaya düşmelerine sebebiyet veriyor. Bu düşen kayalar sizin can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Burayı boşaltın, devlet olarak, valilik olarak biz size yardım edeceğiz.’ Vatandaş da evini boşaltıp ev kiralamış. Aradan 55 gün geçmiş, ne gelen var, ne giden… Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın Valim… Burada vatandaşlarımız bir mağduriyet yaşıyor. Ülke olarak çok sıkıntılı günlerden geçiyoruz. İnsanlarımız bu kış gününde evlerinden, yerlerinden oldular. Fakat kendilerine verilen yardım sözleri tutulmadığı için hayatlarını tehlikeye atarak, kaya düşmesi tehlikesi altındaki evlerine tekrar yerleşmek zorunda kaldılar. Bir an önce buraya gelin bu vatandaşın derdine çare olun. Bu ülkeyi yönetenler ‘Suriyelilere yardım yaptık’ diye övünüyorlar. ‘Tunus’a yardım yaptık’ diye övünüyorlar. ‘Somali’nin IMF’ye olan borcunu ödedik’ diye övünüyorlar. Benim vatandaşım da bu sıkıntıyı yaşamak zorunda kalıyor.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIN

Burada büyük risk var, kaya düşme tehlikesi var, bir can giderse hesabını kim verecek? Yetkilileri göreve çağırıyorum, bu sesi duyun, görevinizi yapın, Deliklitaş'ta gerekli koruma ve tahliye tedbirlerini alın, vatandaşlarımıza verilen destek sözünüzü yerine getirin.” diye konuştu.

Yorumlar (0)