banner773

CHP'li Kaya: Araç muayeneleri durdurulmalı, gecikme cezası alınmamalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, korona virüsü salgını nedeniyle millete “evde kal” çağrıları yapıldığını, ancak araç muayenelerinin ertelenmemesi ve ceza nedeniyle vatandaşların TÜVTÜRK istasyonlarında kuyruklarda beklediğine dikkat çekerek, hükümetin tedbir almakta geciktiğini ve vatandaşların ve TÜVTÜRK çalışanlarının hayatını tehlikeye attığını belirtti.

Vekil Haberleri 29.03.2020, 11:25
CHP'li Kaya:  Araç muayeneleri durdurulmalı, gecikme cezası alınmamalı

CHP'li Kaya, korona virüsü salgınına karşı “evde kal” çağrılarının yapıldığı şu günlerde, araç muayenelerinin ertelenmemesi nedeniyle TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonlarında yaşanan salgın riski ve araç muayenelerinin ertelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

ARAÇ MUAYENELERİ DURDURULMALI, GECİKME CEZASI ALINMAMALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet KAYA, korona virüsü salgını nedeniyle millete “evde kal” çağrıları yapıldığını, ancak araç muayenelerinin ertelenmemesi ve ceza nedeniyle vatandaşların TÜVTÜRK istasyonlarında kuyruklarda beklediğine dikkat çekerek, hükümetin tedbir almakta geciktiğini ve vatandaşların ve TÜVTÜRK çalışanlarının hayatını tehlikeye attığını belirtti.

“Millet Can Derdinde, Birileri Para Kazanma Derdinde”

Trabzon başta olmak üzere ülke genelindeki muayene istasyonlarında uzun kuyrukların oluştuğunu ve aracını muayene götüren vatandaşlar ile çalışanların sağlığının büyük risk altında olduğunu belirten Kaya, “Bir yandan Sağlık Bakanı ve İçişleri Bakanı başta olmak üzere yetkililer çıkıyor, ‘herkes kendi OHAL’ini ilan etsin, herkes kendi karantinasını alsın’ diyor, ‘evde kalın’ çağrıları yapıyor; diğer yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ‘araç muayene istasyonları çalışacak’ diyor. TÜVTÜRK vatandaşlara SMS gönderiyor, ‘muayeneler zamanında yapılmazsa her ay için %5 oranında gecikme bedeli alınacak’ diyor.

Bu bir akıl tutulmasıdır, içinde bulunduğumuz olağanüstü durumu, sıkıntıyı kavrayamamaktır.

Vatandaş can derdinde, birileri para kazanma derdinde.

Hükümetin, vatandaşının sağlığını ve güvenliğini korumak gibi bir görevi ve sorumluluğu var.

“Muayene İstasyonları İçin Tedbir Alınmalı”

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karar ile yalnızca 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların araç muayene işlerinde erteleme yapıldığını, bu kararın yeterli olmadığını ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Trabzon’da vatandaşlarımız muayene gününü geçirmemek ve gecikme cezası ödememek için canlarını tehlikeye atarak TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonlarına akın ediyorlar. Bir istasyona günde yüzlerce araç geliyor. Kuyruklar oluşuyor, vatandaşlar, çalışanlar herkes içi içe. Sosyal mesafe korunamıyor. Kapalı alanlarda çok sayıda kişi bir arada bulunuyor. Çalışanlar ile araç sahipleri arasında para alışverişi gerçekleşiyor, aynı zamanda çalışanlar kontrol için her bir araca binerek aracı kullanıyor.

Bu istasyonlarda yurdun birçok yerinden gelen araçların yanı sıra yurt dışından gelen araçların da muayeneleri yapılıyor. Araç muayenesi sürecinde korona virüsüne karşı alınması gereken tedbirler hiçe sayılıyor. Sokağa çıkma yasağının gerekliliğini konuştuğumuz şu günlerde muayene istasyonlarında adeta virüsün yayılması için ortam yaratılıyor.” dedi.

“Muayeneler Durdurulmalı, Gecikme Cezası Uygulanmamalı”

Kaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ve hükümete çağrıda bulunarak, “Vatandaşlarımızın sağlığı için korona virüsü tehlikesi ortadan kalkana kadar araç muayene faaliyetleri bir an önce durdurulmalı, gecikme cezası uygulanmamalıdır. Durdurma mümkün değilse insanların sağlığını riske atmayacak şekilde, yığılmaları önleyecek şekilde gerekli tedbirler alınmalı. Ayrıca TÜVTÜRK Taşıt Muayene İstasyonlarında çalışan 4000 bin civarındaki personel mağdur edilmemeli, buralarda da esnek çalışma modeli uygulanmalı veya tüm personel ücretli izne çıkarılmalıdır.” dedi.

Yorumlar (0)