CHP'li Kasap: Zafer Havalimanı nasıl kurtulur?

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kamu-Özel–İşbirliği ile yapılan Zafer Havalimanında ortaya çıkan kamu zararının önüne geçilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yazılı soru önergesi vererek önerilerde bulundu.

Vekil Haberleri 16.04.2021, 13:16
CHP'li Kasap: Zafer Havalimanı nasıl kurtulur?

Kasap, her yıl yüzde 95 oranında yanılma payı ile zarar eden ve sadece 2020 yılında 7 milyon Avro garanti ödemesi gerçekleştirilen Zafer Havalimanı için yaşanan salgın dolayısıyla garanti ödemesinin mücbir sebep ilan edilmesi gerektiğini ve döviz cinsinden yapılan garanti ödemelerinin Türk lirasına çevrilmesi gerektiğini belirtti.

Kasap, Zafer Havalimanında ortaya çıkan kamu zararını azaltmak ve verilen yolcu garantisi sayısının tutması için yurtdışından Kıbrıs'a gelmek isteyenlerin Antalya üzerinden değil, Kütahya Zafer Havalimanı üzerinden aktarma yapmasını, Kütahya ve çevre illerde yaşayan vatandaşların Umre ziyaretlerini Kütahya Zafer Havalimanı üzerinden gerçekleştirmesini ve ülkemizde bulunan gastronomi kentlerine sefer koyulması suretiyle garanti ödemelerinden doğan zararın azaltılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına önerilerde bulunarak bu önerilerin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)