CHP'li Kasap: Murat Dağı İçin Mücadelemiz Güçlenerek Devam Edecek

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Murat Dağı’na açılmak istenen Altın Gümüş Madeni için “bölgenin maden çıkarılmasına uygun olmadığına” dair karar veren bilirkişi raporunun bölgenin geleceği açısından kritik önemde olduğunu söyledi.

Vekil Haberleri 05.11.2019, 12:40
CHP'li Kasap: Murat Dağı İçin Mücadelemiz Güçlenerek Devam Edecek

Kasap, 8 Mayıs 2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED olumlu kararına karşın açıklanan bilirkişi raporunun, Murat Dağı için mücadele eden çevrecilerin haklılığını bir kez daha ortaya çıkardığını belirtti.

 

Bilirkişi heyetinin açıkladığı kararda, "Heyetimizce Kütahya ili, Gediz ilçesi, Karaağaç mevkii sınırlarında, Anadolu Export tarafından yapımı planlanan 'Yıldız Altın Gümüş Madeni Kapasite Artırımı Cevher Zenginleştirme Tesisi ve Kırma-Eleme Tesisi' projesine ilişkin T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 'Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu' kararının; Harita Mühendisliği açısından koordinatları onaylanan keşif ve ilgili bölümlerde yer alan açıklamalar bağlamında Biyoloji Bilimi, Kimya Bilimi, Çevre Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Orman Mühendisliği ve Ziraat Mühendisliği açısından uygun olmadığı kanaatine varılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

 

Kasap açıklanan bilirkişi raporunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da dikkate alınması gerektiğini belirterek, bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)