CHP'li Kasap: Murat Dağı Davasında Mahkeme ÇED Olumlu Kararını İptal Etti

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Murat Dağı davasında Kütahya İdare Mahkemesi’nin ÇED olumlu kararını iptal ederek, Gediz havzası ve çok önemli su kaynaklarını barındıran Murat Dağı'nın yok olmasına izin vermediğini söyledi.

Vekil Haberleri 20.12.2019, 17:45
CHP'li Kasap: Murat Dağı Davasında Mahkeme ÇED Olumlu Kararını İptal Etti

Kasap, Kütahya İli, Gediz İlçesi, Karaağaç Köyü mevkii sınırlarında Anadolu Export Maden San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan "Yıldız-Altın Gümüş Madeni Kapasite Artırımı Cevher Zenginleştirme Tesisi ve Kırma-Eleme Tesisi" projesi için verilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 08.05.2019 tarihli ve 5508 sayılı "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu" kararının Kütahya İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini belirterek şöyle dedi:

 “Murat Dağı için mücadelemiz sonuç verdi. Murat Dağı davasında mahkeme ÇED olumlu kararını iptal ederek, Gediz havzası ve çok önemli su kaynaklarını barındıran Murat Dağı'nın yok olmasına izin vermedi. Termik Santrallere filtre takılmamasını “veto” ettirdikten sonra ikinci mücadeleden de zaferle ayrıldık. Karar tüm bölge halkına hayırlı olsun” dedi. 

Yorumlar (0)