banner773

CHP'li Kasap: Kütahya üvey evlat muamelesi görüyor

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, 2021 yılı yatırım programı kapsamında açıklanan projeler ve yatırım tutarları hakkında açıklama yaptı. Kütahya’nın 2021 yılı içinde üvey evlat muamelesi gördüğünü belirten Kasap, Kütahya’nın kamu yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını söyledi.

Vekil Haberleri 21.01.2021, 11:19 21.01.2021, 11:23
CHP'li Kasap: Kütahya üvey evlat muamelesi görüyor

2021 yılında Kütahya için yaklaşık 260 milyon TL yatırım öngörüldüğünü belirten Kasap, Kütahya’nın uzun yıllardır bekleyen projelerinin 2021 yılı yatırım programında yer almadığını, var olan projelere ise ayrılan ödenek miktarının yeterli olmadığını söyledi.

Balıkesir-Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı yolunun 1976 tarihinden bu yana bitirilemediğini belirten Kasap, Ak parti iktidarının bu yolu 2024 yılında bitirmeyi hedeflediğini söyleyerek şöyle dedi:

“Ak parti iktidarı her alanda olduğu gibi 2021 yılı yatırım programı kapsamında da Kütahya’ya hak ettiği payı vermedi. 2021 yılı yatırım programını incelediğimizde Emet-Tavşanlı, Domaniç- Kütahya yolları için herhangi bir ödenek ayrılmadığı gibi, Sındırgı-Simav-Demirci-Salihli yolu için sadece bin TL, Kütahya-Tavşanlı Kütahya geçişi dâhil 58 km. yol yapımı için ise sadece bin TL ayırmıştır. Bu ödenek miktarları ile bu yolların bitirilmesi mümkün değildir.”

2011 yılında Ak parti tarafından Kütahya’ya söz verilen Yüksek Hızlı Tren projesinin de 2021 yılı yatırım programında yer almadığını belirten Kasap, Zafer Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere spor yatırımları kapsamında Kütahya’ya yeni bir stadyumunda öngörülmediğini söyledi. Dönemin Enerji Bakanı olan Berat Albayrak tarafından Kütahya’ya söz verilen Bor Karbür fabrikasının da 2021 yılı yatırım programı kapsamında olmadığını söyleyen Kasap, Ak parti tarafından seçim dönemlerinde söz verilen ne varsa hiçbirinin 2021 yılı yatırım programı kapsamında yer almadığını belirterek, Kütahya’nın bu yönetimi hak etmediğini söyledi.

2021 Türkiye’sinde hala Kütahya’nın bir devlet hastanesi ve üniversite hastanesi olmadığını söyleyen Kasap, 2021 yılı yatırım programının Kütahya’ya yeni fabrikalar kazandırmaktan ve istihdam alanları oluşturmaktan uzak olduğunu belirterek, Kütahya'da 18 yılda 5 milyar 763 milyon TL'lik özelleştirme yapan Ak parti iktidarının artık Kütahya’ya verebilecek bir şeyinin kalmadığını söyledi.

Yorumlar (0)