CHP'li Kasap: Kütahya'da Korona Virüsle Mücadele Eden Sağlık Çalışanlarına Yemek Ücretli!

CHP Kütahya Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya’da Korona virüsle mücadele eden 100’e yakın sağlık çalışanının kendilerini izole etmek için 60 gündür evlerine gidemedikleri için zorunlu olarak misafirhanelerde kaldıklarını ancak bu süreçte sağlık çalışanlarının yemeklerinin ve ulaşım giderlerinin ücretli olmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Vekil Haberleri 16.05.2020, 12:48
CHP'li Kasap: Kütahya'da Korona Virüsle Mücadele Eden Sağlık Çalışanlarına Yemek Ücretli!

Kasap, Kovid-19’la mücadele eden kahraman sağlık çalışanlarının yemeklerinin ve ulaşım giderlerinin ücretsiz olması gerektiğini belirterek şöyle dedi:

“Gece gündüz demeden Kovid-19 virüsüne karşı mücadele eden ve 60 gündür evine dahi gitmeden zor şartlar altında görev yapan tüm sağlık çalışanlarının hem yemek hem de ulaşım giderleri ücretsiz karşılanmalıdır. Bugün sağlık çalışanlarına ödenen tavan ücret farkının yaklaşık 1.000 TL’si sırf bu yüzden yemek ve ulaşım giderlerine harcanmaktadır. Türk Sağlık-Sen Kütahya Şube Başkanı Hasan Gök’te aynı konuda açıklama yaptı ve sağlık çalışanlarından yemek ücreti alınmaması gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanlarımızı sadece alkışlamamız yetmez aynı zamanda bu zor şartlar altında görev yapan sağlık çalışanlarımızın hayatlarını kolaylaştırmalı ve sorunları çözmeliyiz. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum, bu sorunu çözelim ve sağlık çalışanlarımızın yanında olalım.”

Yorumlar (0)