CHP'Lİ KASAP: DÜNYA BOR REZERVİNİN YÜZDE 70’İNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN KÜTAHYA YİNE KANDIRILDI!

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Bor atıklarından lityum elde edilmesi için düşünülen tesislerin Eskişehir'de kurulacağını söyledi. Dönemin Enerji Bakanı şimdi Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak tarafından Kütahya'ya söz verilen Bor Karbür fabrikasının da Balıkesir’de kurulduğunu hatırlatan Kasap, “Kütahya yine kandırıldı” dedi.

Vekil Haberleri 23.09.2020, 14:21
CHP'Lİ KASAP: DÜNYA BOR REZERVİNİN YÜZDE 70’İNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN KÜTAHYA YİNE KANDIRILDI!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından açıklanan bilgilere göre Eskişehir Sivrihisar’da kurulacak olan tesislerin yılsonunda üretime başlayacağını belirten Kasap, “Kütahya'ya Bor Karbür Fabrikası sözü verdiler yalan çıktı, hızlı tren sözü verdiler yalan çıktı, stadyum sözü verdiler yalan çıktı! Bu kaçıncı yalan?” dedi.

Bortam, Borel, Boron gibi Bor madeninden elde edilen deterjan ve el dezenfektanı ürünlerinin de Kütahya’da üretilmediğini belirten Kasap, Kütahya’ya verilen sözlerin tutulmadığını belirterek şöyle dedi:

“Binlerce işsizi olan Kütahya her alanda olduğu gibi gerekli yatırımlardan da mahrum bırakılıyor. Dünya Bor rezervinin yaklaşık yüzde 70’ine sahip olan Kütahya’nın böyle bir durumla karşı karşıya bırakılması kabul edilemez. Değişik zamanlarda Kütahya gelen Bakanlar yüzlerce proje açıklıyor, sözler veriyorlar ama bunların neredeyse tamamına yakını gerçekleşmiyor. Kütahya bunu haketmiyor. Biz Kütahya’nın ve Kütahyalıların hakkını aramaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)