CHP'li Kasap: 'Deprem öldürmez, çürük yapı ve tedbirsizlik öldürür'

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, İzmir’de meydana gelen depremin ardından İzmirli vatandaşların yaralarını sarmak ve acılarını paylaşmak için deprem bölgesine gitti.

Vekil Haberleri 02.11.2020, 16:01
CHP'li Kasap: 'Deprem öldürmez, çürük yapı ve tedbirsizlik öldürür'

Depremden etkilenen yapıları ziyaret ederek, mağdur olan ailelere geçmiş olsun dileklerini ileten Kasap, sonrasında depremde hayatını kaybeden hemşire Nebiye Tekin’in cenaze namazına katıldı. Gördüğü manzara karşısında kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirten Kasap, Türkiye’nin zaman kaybetmeden deprem gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:

“Varto, Erzincan, Dinar, Van, Marmara, Bolu, Elazığ depremleri gibi İzmir depremi de bir kez daha acı yüzünü gösterdi. Türkiye’nin deprem kuşağı içeresinde yer aldığını unutmadan gerekli önlemleri bir an önce almalıyız. Çünkü deprem öldürmez, çürük yapı ve tedbirsizlik öldürür. Buradan yetkililere sormak lazım; depreme dayanıklı evler yapılsın diye 34 milyar dolar vergi verildi, bugün deprem oluyor insanlar ölüyor. 82 milyondan toplanan 34 milyar dolar nereye harcandı?”

İzmir Bayraklı’da yıkılan Karagül Sitesi, Rıza Bey ve Doğanlar apartmanlarına çürük raporu verilmesine rağmen kurumlara iletilen bu raporlarla ilgili ne yapıldığının açıklanması gerektiğini belirten Kasap, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aynı acıları bir daha yaşamamak için yetkilileri üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve ülkemizde yaşanabilecek olası bir depreme karşı gerekli önlemleri almaya çağırıyorum. Bu temenniyle İzmir’de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı olan vatandaşlarımıza tekrar acil şifalar diliyorum. Deprem bölgesinde canla, başla çalışan tüm ekiplere teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (0)