CHP'li Karasu, Sivaslı çiftçiler için harekete geçti

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, bu yıl kuraklık nedeniyle ürünleri zarar gören birçok Sivaslı çiftçi için kanun teklifi verdi.

Vekil Haberleri 08.09.2019, 09:00
CHP'li Karasu, Sivaslı çiftçiler için harekete geçti

Karasu, geçtiğimiz yıl çıkarılan kararnameyle ürünleri doğal afetler nedeniyle zarara uğrayan çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarının ertelendiğini anımsatarak, ‘’Bu yıl kuraklık nedeniyle Sivas’ta üretim yapan birçok çiftçimiz mağdur olmuş durumda, girdi maliyetleri döviz kuruyla birlikte tavan yaptı. Üzerine bir de kuraklık gelince çiftçilerimiz borçlarını ödeyemez, yatırım yapamaz oldu. Kanun teklifimle, doğal afetler nedeniyle zarar uğrayan ve Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve T.C. Tarım Ve Orman Bakanlığı’nın diğer kayıt sistemlerine göre kayıtlı olup üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını bir yıl faizsiz ertelemek mümkün olacak. Zor koşullarda üretime katkıda bulunan çiftçilerimiz rahat bir nefes almalı dedi.

Karasu’nun teklifinin kanunlaşması halinde, 1 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında Türkiye sınırları içerisinde meydana gelen deprem, şiddetli rüzgâr, yangın, aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi, güneş yanıklığı ve hortum veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve T.C. Tarım Ve Orman Bakanlığının (Bakanlık) diğer kayıt sistemlerine göre kayıtlı olup üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne borçları faizsiz olarak bir yıl ertelenebilecek.

Yorumlar (0)