CHP'li Karasu: ''Başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere birçok kurumda atama bekleyen mühendislerimizin sesi duyulmalı’’

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde atama bekleyen mühendisleri Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 30.12.2020, 14:14 30.12.2020, 14:17
CHP'li Karasu: ''Başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere birçok kurumda atama bekleyen mühendislerimizin sesi duyulmalı’’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Karasu, 2021 yılında planlanan mühendis atama sayısını sordu.

Karasu, üniversite mezunu milyonlarca gencin Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girerek devlet kurumlarında çalışmak istediğini ancak hemen hemen tüm meslek gruplarında atama sayısının yetersiz kaldığını vurguladı. Atama bekleyen meslek gruplarından birinin de mühendisler olduğunu kaydeden Karasu, ‘’Genç işsizlik oranının yüzde 30’lara çıktığı ülkemizde gençlerimiz devlet kurumlarından kadro açıklamaları bekliyor. Binlerce mühendis, bakanlık ve bağlı kuruluşların 2021 yılındaki istihdam planına dair bilgi sahibi olmak istiyor’’ ifadelerini kullandı.

Mühendislerin, özellikle sosyal medyada seslerini duyurmaya çalıştığını kaydeden Karasu, ‘’Yıllarca çalışıp emek veren gençlerimizin tek isteği atama sayılarının artması. Başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere birçok kurumda atama bekleyen mühendislerimizin sesi duyulmalı’’ diye konuştu.

Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti:

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar bünyesinde mühendis açığı var mıdır?

2- 2021 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar bünyesinde farklı branşlarda mühendis alımı için ayrılan kadro sayısı kaçtır?

3- 2021 yılında Bakanlık ve bağlı kuruluşlar bünyesinde, mühendis alımı için ayrılan kadro sayısının branşlara göre dağılımı kaçtır?

4- Bakanlık bünyesinde ve bağlı kuruluşlarda 2003-2020 yılları arasında ataması yapılan mühendislerin branşları itibariyle dağılımı nasıldır?

Yorumlar (0)