banner773

CHP'li Karadeniz'in 10 Kasım Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 10 Kasım mesajını yayımladı.

Vekil Haberleri 09.11.2019, 10:25
CHP'li Karadeniz'in 10 Kasım Mesajı

İşte Karadeniz'in 10 Kasım Mesajı:

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili  Barış Karadeniz 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında;
''Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.

81 yıl önce bugün Dolmabahçe'de hayata gözlerini yuman büyük lider, kısa hayatına nice başarılar sığdırdı. Askeri yeteneği ile cephelerde, ideolojisi ile de uluslararası alanda büyük reformlar yarattı. Tam bağımsızlık yolunda, hürriyet aşkıyla 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığı ateşle; işgallere uğramış, dört bir yanı yanmış yakılmış ülkemizi millet bilinciyle yeniden ayağa kaldırdı. Cephelerde kadın-erkek, genç- yaşlı demeden canı pahasına vatan müdafaasında bulunan bu aziz milletle birlikte kutsal vatan toprağını bizlere miras bıraktı.  Büyük zaferle neticelenen Kurtuluş Savaşı sonrası silah arkadaşları ile birlikte ilan ettiği ve en büyük eseri olarak nitelendirdiği Cumhuriyet'le egemenliği kayıtsız şartsız milletine veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm Dünya'ya örnek teşkil eden bir lider oldu. ''Yurtta sulh, cihanda sulh'' vecizesi ile barışa verdiği önemi belirten Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk  hayatı boyunca bu ideolojisini sürdürdü.

Karakteri ve yaptığı çalışmalarla da Dünya'nın hayranlığını kazanan Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü yalnızca milli bayramlarda 10 Kasım Anma Günü'nde anmak yetmez; onun ideolojisini, kararlılığını, vatan ve millet aşkını her Türk bireyinin yaşatması ve sürdürmesi gerekir. 10 Kasım'lar onu sadece anacağımız değil; onun ideallerine giden yolda, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine  çıkarma uğrunda çok çalışmamızı bizlere yeniden hatırlatacak müstesna günler olmalıdır.

Hayatını ülkesine ve milletine adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sinde ''Birinci vazifen, Türk istiklalini Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir'' diyerek bizlere emanet ettiği Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'ne sahip çıkmak boynumuzun borcudur. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde  bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum'' ifadelerini kullandı. 




 

Yorumlar (0)