CHP'li Karadeniz'den Kızılay Haftası Kutlaması

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz Kızılay Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vekil Haberleri 04.11.2019, 17:00
CHP'li Karadeniz'den Kızılay Haftası Kutlaması

Karadeniz mesajında;

"Yaralı askerleri tedavi etmek amacıyla; 11 Haziran 1868 tarihinde 'Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti' adıyla kurulan Türk Kızılayı kendini her geçen gün yenileyen yapısıyla ülkemizin en köklü kurumlarından biri olma özelliği taşımaktadır.

Türk Kızılay'ı kurulduğu 1868 yılından bu yana dil, din, ırk farkı gözetmeksizin tüm Dünya'da mazlumlara el uzatan ve kimsesizlerin kimsesi olan yapısıyla Türk toplumunun adeta vücud bulmuş halidir.

Savaşta ve barışta, doğal afetlerden sonra ilaç, barınma, yiyecek, giyecek gibi zorunlu ihtiyaçlarında mağdurların ve kazazedelerin yardımına koşan Kızılay yaralara merhem olmaktadır.

Yaptığı hiçbir çalışmada karşılık beklemeden tamamen gönüllülük esasıyla hizmet veren bu güzide kurum kutsal bir görev ifa etmektedir. Türk Kızılay'ı milletimizden aldığı güç ile Dünya'nın bir diğer ucuna yardım elini uzatmaktadır.

En ağır şartlarda olsa dahi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak görevini özveriyle yerine getiren Türk Kızılayı'nın değerli çalışanları ile her daim maddi ve manevi desteğini Kızılay';dan esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımızın Kızılay Haftası'nı en içten duygularımla kutlar, saygılar sunarım" cümlelerine yer verdi.

Yorumlar (0)