CHP'Lİ KARACA:KATLEDİLEN ATATÜRKÇÜ AYDINLARIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın 24 Ocak Uğur Mumcu'nun katledilişinin yıldönümü ile ilgili bir açıklama yaptı.

Vekil Haberleri 23.01.2020, 15:15
CHP'Lİ KARACA:KATLEDİLEN ATATÜRKÇÜ AYDINLARIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ

İşte Gülizar Biçer Karaca'nın o açıklaması:

Çağımızın, coğrafyamızın, hayatımızın ve kurulu düzenin çok ötesine geçerek, insanlık onuru ve vicdanıyla yaşadığımız topluma çok değerli ve önemli katkılar sunan; bu toplumun ilerlemesine, aydınlanmasına, değişimine öncülük eden; laikliğin ve Atatürkçülüğün yılmaz savunucusu, araştırmacı-gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 27. Yıldönümünde saygıyla ve özlemle anıyorum. Her 24 Ocak’ta içimizdeki derin sızı kanıyor, ruhumuzdaki yara açılıyor, vicdan yükümüz artıyor. Uğur Mumcu; soğuk bir Ankara gününde evinin önünde uğradığı bombalı saldırı ile katledildiği andan beri bu ülkenin onurlu yurttaşları olarak bu acıyı bu kederi kendimize yoldaş ediyoruz.

Onurlu mirasa sahip çıkacağız

Çağımızın en büyük suçunu, haksızlık ve adaletsizliklere karşı susmak olarak tanımlayan ve bu suça ortak olmayan Uğur Mumcu, gerçeklerin açığa çıkmasındaki kararlı, ilkeli ve mücadeleci tavrıyla bu ülkeye en büyük hediyelerden birini verdi. Yaşadığı topluma karşı sorumluluğunu yerine getiren örnek aydın Uğur Mumcu’nun hayalini kurduğu eşit, laik ve tam bağımsız bir ülke için “nasıl bir yurttaş olmalı?”yı öğrenmek, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaması gerektiğini aklımızdan çıkarmamak, onurlu mirasa sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur.

Kirli ve karanlık güçlerin, katillerin, pusu kurup gerçeği örtbas edeceğini sanan hainlerin karşısında binlerce Uğur Mumcu’yuz…

Atatürkçülüğü, laikliği, eşitlik ve özgürlüğü savunan, hukuksuzluğun karşısına korkusuzca dikilen, adaletin tesisi için bilgiyi, öğrenmeyi, anlatmayı ilke edinen Uğur Mumcu’nun yıllar önce söylediklerini tekrar tekrar dinleyeceğiz, yeni nesillere aktaracağız. Yazdığı kitapları, ortaya çıkardığı dosyaları teker teker tekrar okuyacağız. Anlamak istemeyenlere bıkmadan yılmadan anlatacağız. Keskin kalem ve kırık gözlüğüyle hatırasını her daim canlı tutacak, Uğur Mumcu’yu unutmayacağız, unutturmayacağız.

24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası

Uğur Mumcu’nun katledildiği 24 Ocak 1993 ile 31 Ocak 1990 yılında katledilen ADD Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıldönümleri olan 24-31 Ocak haftasının “Adalet ve Demokrasi Haftası” olarak belirlenmiş olması hepimiz için ayrı bir öneme sahip… Bu ülkenin onurlu aydınlarını, mücadeleci Kemalistlerini katledenlere susmayacağımızı, tam bağımsız Türkiye idealini gerçek kılacağımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz.

Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, susmayacağız.

Devrimci mirası, Atatürkçü geçmişi, Cumhuriyet düşmanlarına karşı mücadeleyle geçen hayatlarının bedelini canlarıyla ödeyen Atatürkçü aydınlarımız; bizim ışığımız, yol gösterenimiz ve devraldığımız emanetimizdir. Gerçeklerin peşinde iz süren Uğur Mumcu’yu, Muammer Aksoy’u, Bahriye Üçok’u katledenlerin korkusu boşuna değildir. Her birimiz aydınlarımızın öngörüleri, tespitleri ve ortaya çıkardığı gerçekler sayesinde yobazların, Cumhuriyet düşmanlarının, çıkarcı çetelerin, adaletsizliği ve hukuksuzluğu iş edinenlerin korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz. Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, haksızlıklar karşısında susmayacağız.

Yorumlar (0)