CHP'li Karaca Hayvancılıkta Skandal Aşı Gerçeğine Dikkat Çekti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, hayvancılık sektörünü doğrudan ilgilendiren bir skandalı, Sayıştay Raporu’ndaki verilere dayandırarak kamuoyunun dikkatine sundu. 2018 Sayıştay Denetim Raporu’nda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın son kullanma tarihi dolan 368.761 aşının zayii olduğu açığa çıktı. 

Vekil Haberleri 13.11.2019, 11:33
CHP'li Karaca Hayvancılıkta Skandal Aşı Gerçeğine Dikkat Çekti

Sayıştay, Türkiye genelinde örnek olarak seçilen 10 ilde 2018 yılında son kullanma tarihi dolduğu için zayi olduğu tespit edilebilen aşı miktarının toplamda 368.761 olduğunu ortaya çıkardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 368.761 aşının neden zayi olduğunun kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi. 


AŞI ZAYİATINDA DENİZLİ 2. SIRADA!


En çok aşının zayi olduğu iller arasında Denizli’nin ikinci sırada olduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ‘Sadece Denizli’de 75.249, Türkiye’de 368.761 aşı zayi olmuştur. Bu rakamlar azımsanamayacak rakamlardır. Hem ülkemiz genelinde hem de seçim bölgem Denizli’de hayvan hastalıklarıyla mücadelede kullanılan aşıların zayi olması insan ve hayvan sağlığı açısından büyük tehlike olduğu kadar ekonomik açıdan da büyük kayıptır.” dedi. 

KAMU KAYNAKLARI İSRAF EDİLİYOR

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ‘Hayvan hastalıklarıyla mücadelede kullanılan aşıların zayi olması Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesine zarar verirken Bakanlığın denetimsiz yapısını ortaya koymaktadır. Aşı takip sistemi olmadığı için nerde ne kadar ihtiyacın olduğu bilmeyen Bakanlık kamu kaynaklarını israf etmektedir.’ ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar (0)