CHP'li Karaca: Eksilmeyen sevgi, yitmeyen saygı, dinmeyen özlemle...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. Yılı dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Vekil Haberleri 09.11.2020, 13:52
CHP'li Karaca: Eksilmeyen sevgi, yitmeyen saygı, dinmeyen özlemle...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. Yılı dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Gülizar Biçer Karaca’nın açıklaması;

‘’Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde, özlemle minnetle, saygıyla anıyor, bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkan evlatları olarak anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Emperyalizme karşı verilen mücadelenin yorulmaz başkomutanı, zorlukların üstesinden gelmekteki yol göstericiliğiyle yüzyılın örnek devlet adamı, devrimlerle taçlandırdığı Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla bizleri çağdaş bir ulusun bireyleri olarak var eden yılmaz savaşçısı, ulusların kaderini değiştirecek adımlar atmasında en önde yürüyen saygın bir dünya lideri olarak hala aramızda, fikirleri, ilkeleri ve emanetleriyle yanıbaşımızda…

Demokrasinin, özgürlüklerin teminatı olarak cumhuriyet rejimiyle taçlandırdığı Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin azmiyle bizlere güç veren Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve ortaya koyduğu devrimlere karşı acziyet içinde olanlar, saldırma gafletinde bulunanlar, kılık değiştirerek, maskeler ardına gizlenerek hatırasına saygısızlıkta bulunanlar için en büyük ceza; Atatürk’ün izinde yürüyen milyonların eksilmeyen sevgisi, yitmeyen saygısı, her gün daha da artan özlemidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetle elde ettiğimiz kazanımlara karşı; acziyetle, düşmanlaştırma politikalarıyla halkı kışkırtma, zehirleme gafletinde bulunanların zavallılıkları ortadadır. Tek adamın, Saray rejiminin hamleleri, girişimleri, hevesleri ve bu ülke çıkarına aykırı projeleri, laik Cumhuriyetimizin aydınlığında boğulmaya mahkumdur.

Demokrasi, özgürlük, adalet, hak, hukuk özlemi içinde olan milyonların, örgütlü kötülüğü yeneceği günler yakındır.  Sözümüz sözdür: Yolundan ayrılmayacağız, ülkemizi dahili ve harici bedhahlara, ihanet ve hıyanet içinde olanlara bırakmayacağız.

Hiç eksilmeyen sevgimiz, asla yitmeyen saygımız, her geçen gün artan özlemimizle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anısının önünde saygıyla eğiliyor, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma sözü veriyoruz.’’

Yorumlar (0)