banner773

CHP'li Karaca: 5 Yıl Geçti, Hala Sorumlular Bulunmadı!

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca 10 Ekim Katliamının yıl dönümünde, katliamda hayatını kaybeden Denizlili gencimiz Gökhan Akman’ı mezarı başında anmaya katıldı.

Vekil Haberleri 10.10.2020, 12:11 10.10.2020, 12:15
CHP'li Karaca: 5 Yıl Geçti, Hala Sorumlular Bulunmadı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 5 yıl önce katliamda yitirdiğimiz Gökhan Akman’ın annesi Kezban, babası Mevlüt Akman, kardeşi Gülzade Akman ve sevenleriyle birlikte, tüm Türkiye’de 103 insanımızı anmak amacıyla saat 10:04’te gerçekleşen saygı duruşu sırasında, Gökhan’ın Çameli’deki mezarı başında, yitirdiğimiz canlar için hazır bulundu. CHP İl Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları ile Çameli İlçe Başkanı Bahtiyar Akyol’un da katıldığı anmada, katliamda sorumluluğu ve ihmali bulunanların hala yargılanmadığına dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca şunları söyledi:

SORUMLULUĞU OLAN HERKES YARGILANIP, CEZALANDIRILMALI!

10 Ekim 2015’te Ankara’da Gar Meydanı’nın önünde barış için toplanan ve IŞİD tarafından en temel insan hakkı olan yaşam hakkı elinden alınan 103 yurttaşımızı saygı ve rahmetle anıyorum.

Emek-Barış ve Demokrasi Mitinginde barış talebiyle toplanan insanlara canlı bomba saldırısının üzerinden 5 yıl geçti.103 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin yaralandığı katliamın gerçek sorumluları ise hala bulunmadı. IŞİD katliamına göz yumanlar hesap vermedi. Bir ülkenin başkentinde göz göre göre barış isteyen 103 insan öldürüldü ve sorumlular hala bulunmadı. Aradan geçen 5 yılda adalet talebi ile 10 Ekim’in açtığı yaraları sarmaya çalışıyoruz. 10 Ekim katliamında sorumluluğu ve ihmali olan herkes yargılanıp, cezalandırılmadan toplumsal vicdanımız rahat etmeyecektir.

TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAYACAĞIZ

10 Ekim Katliamıyla barışa saldıranlar, birlikte yaşamamızın önüne engel koymaya çalışanlar bilsinler ki; ülkemizde toplumsal barışı, insan haklarına saygılı bir hukuk devletini, demokrasiyi dostlarımızla birlikte sağlayacağız.

Yorumlar (0)