CHP'li Karabıyık: Herkes İçin En Güvenli Çatı Olması Gereken Okullar Salgın Yayılımında Büyük Risk Taşımaya Devam Ediyor!

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yaptığı basın açıklaması ile öğretmenler ve öğrenciler arasında artan koronavirüs vakaları ve öğretmenlerin aşıya erişimde yaşadıkları sorunları değerlendirdi.

Vekil Haberleri 13.04.2021, 00:00 13.04.2021, 13:04
CHP'li Karabıyık: Herkes İçin En Güvenli Çatı Olması Gereken Okullar Salgın Yayılımında Büyük Risk Taşımaya Devam Ediyor!

Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda 2 Mart’ta başlayan yüz yüze eğitimin plansızlık nedeniyle karmaşaya yol açtığını kaydeden Karabıyık, “Türkiye genelinde aşıya erişimde yaşanan sorunlar eğitim alanına da yansıdı. 24 Şubat'ta koronavirüs aşısı olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, aynı günlerde öğretmenlerin aşılanma sürecinin başladığını müjdelemesine rağmen, aradan geçen neredeyse 50 günde, 1 milyonu aşkın öğretmenden sadece yüzde 10’unun aşılandığını yine kendisi açıkladı.

Bu beyan, öğretmenlerin aşılanmasında yaşanan başarısızlığın itirafı niteliğindedir; ayrıca öğretmenlerin aşılanmadan yüz yüze eğitim ve sınavlarda riske atıldığının göstergesidir. Bu süreçte ayrıca, köy okulu öğretmenlerinin birçoğu asgari ücretin dahi çok altında çalıştırılan ücretli öğretmenlerden oluşması sebebiyle aşılanacak öğretmenler kategorisine alınmadı. Okullarda bulunan öğretmenler dışındaki eğitim emekçilerinin aşı takviminde adı dahi geçmedi” dedi.

40 günde 26 öğretmen hayatını kaybetti!

2.dozu tamamlanan öğretmen sayısının ne olduğuna dair bilgilerin ise paylaşılmadığına dikkat çeken Karabıyık, “Covid-19’a yakalanan öğretmenler, “Önlemler ciddiyetsiz. Salgında yalnız bırakıldık, düzenli test ve aşı istiyoruz” diyor; ancak bu yaşanan sorunlar görmezden gelinerek okullarda ciddi önlemler alınmadı, test yapılmasına başlanmadı. Bu nedenle, herkes için en güvenli çatı olması gereken okullar salgın yayılımında büyük risk taşımaya devam ediyor. Ülke genelinde artan vaka sayılarına rağmen devam eden yüz yüze eğitim ve yüz yüze sınavlar nedeniyle, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kapanan okul, sınıf, koronavirüse yakalanan öğretmen ve öğrenci haberleri almaya devam ediyoruz.

Yüz yüze eğitimin başladığı 2 Mart’tan bu yana yaklaşık 26 öğretmenin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Öğretmenlerimiz canı pahasına yüz yüze eğitime devam ederken, aşılanma sürecinin de vakit kaybetmeden tamamlanması gerekiyor. Öğretmenlerimizin öğrencilerine, öğrencilerimizin sınıflarına ve arkadaşlarına, öğretmenlerine kavuşmasını hepimiz isteriz; ancak bunu sağlamak için alınması gereken tedbir ve önlemleri dikkate almak önceliğimiz olmalıdır” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Yorumlar (0)