banner773

CHP'Lİ KARABAT:BİREYSEL SİLAHLANMA TEŞVİK EDİLİYOR!

Ülkemizde şiddet vakalarının ardı arkası kesilmiyor. Vakalardaki artışın en önemli sebepleri arasında bireysel silahlanma gösteriliyor. Geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece Rizeliler Derneği Başkanı Ahmet Sivri’nin sosyal medyada paylaşılan görüntüleri bireysel silahlanma konusunu yeniden gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 26.07.2022, 13:58
CHP'Lİ KARABAT:BİREYSEL SİLAHLANMA TEŞVİK EDİLİYOR!

Küçükçekmece Rizeliler Derneği Başkanı Ahmet Sivri’nin, elinde kılıç ve çok sayıda silahla sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüler büyük tartışma yarattı. CHP Milletvekili Özgür Karabat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle konuyu yazılı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Karabat, önergesinde; bahse konu olan şahsın, uzun namlulu silahlarla yayınladığı görüntülere değinerek, bugüne kadar kolluk güçlerinin olaya ilişkin bir soruşturma başlatıp başlatmadığını sordu.

 

HEMŞERİ DERNEĞİNDE UZUN NAMLULU SİLAHLAR!

Bir hemşeri derneğinde böylesi silahların bulundurulmasının izaha muhtaç olduğunu söyleyen CHP'li Karabat; “Söz konusu silahların yasal mevzuata uygun olup olmadığı, bir dernekte uzun namlulu çok sayıda silahın neden bulundurulduğu, bu silahların herhangi bir suça karışıp karışmadığı açıklanmalıdır.” dedi.

 

SÖZLÜ ELEŞTİRİ SİLAHTAN TEHLİKELİ GÖRÜLÜYOR!

İktidara dönük yazılı sözlü eleştirilere dahi hızlıca reaksiyon verildiğini hatırlatan Karabat, böylesi infial yaratan görüntülere sessiz kalmasını eleştirerek; “İnfial yaratan böylesi görüntülere hızlıca müdahale edilmesi ve gerekli tahkikatların başlatılması beklenirken sorumluluk makamında olanların sessizliği düşündürücüdür.” dedi.

Açıklamasının devamında şiddet vakalarının artmasının en önemli nedenleri arasında cezasızlık geldiğini ifade eden Karabat: “Yaptırımların yetersizliği bir yana siyasi saiklerle kimi şiddet vakaları ya da şiddeti teşvik edici eylemlere gösterilen müsamaha da şiddet sarmalını besleyen unsurların başında gelmektedir.” dedi.

 

Karabat’ın önergesinde Bakanlığa yönelttiği sorular şöyle;

 

1) Küçükçekmece Rizeliler Derneği Başkanı Ahmet Sivri’nin sosyal medyada paylaşılıp yayılan görüntüleri konusunda herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Söz konusu görüntülere nerede çekilmiştir?

2) Bahse konu olan görüntülere yansıyan silah ve kesici delici aletlerin bulundurulması yasal mevzuata uygun mudur?

3) Elinde kılıç ve masasında çok sayıda uzun namlulu silahla poz vermiş şahsa ilişkin tarafınıza herhangi bir şikayet ya da bildirim yapılmış mıdır? Yapıldıysa söz konusu şikayetlerle ilgili ne gibi iş ve işlemler yapılmıştır?

4) Bahse konu olan vaka üzerinden günler geçmesine rağmen olaya ilişkin yetkili makamlarca bir açıklama yapılmamış olmasının nedeni nedir?

5) Sosyal medyada iktidara dönük en ufak eleştirilerde dahi hızla harekete geçen kolluk güçlerinin böylesi infial yaratan görüntüler konusunda ne gibi adımlar attığını kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?

6) Dernek başkanı vasfı taşıdığı ifade edilen şahsın böylesi silahları bulundurma gerekçesi nedir? Bir dernekte bu tip silahların neden bulundurulduğu ve nasıl temin edildikleri konusunda bir inceleme yapılmış mıdır?

Yorumlar (0)