CHP'li Kaplan:“AKP zihniyeti ülkemizi de, yaklaşan bayramı da felç etti”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yazılı bir açıklama yaparak “Bu sene AKP’nin beceriksiz ekonomik politikası yüzünden geçen seneye oranla kurban fiyatları 2-3 kat yükseldi. Et yemek dar gelirli vatandaşlarımız için hayal oldu” dedi.

Vekil Haberleri 06.07.2022, 17:25
CHP'li Kaplan:“AKP zihniyeti ülkemizi de, yaklaşan bayramı da felç etti”



Milletvekili Kaplan yaptığı yazılı açıklamada, “Önümüzde Kurban Bayramı var. Besiciler kan ağlıyor, kurban satışları yarı yarıya düşmüş. Yem fiyatları son bir yılda yüzde 128 artmış. Yoksul vatandaşlarımızın bayramdan bayrama yediği et dahi hayal oldu. Hakeza, akaryakıta yapılan son zamlarla birlikte otobüs ve uçak fiyatları uçmuş durumda. Bırakın kurban kesmeyi, vatandaşlarımız memleketlerine dahi gidemiyor. Her gün bir ilimizde ekmeğe zam haberi alıyoruz. En düşük ekmek 4-5 lira şu anda. Maaşlara zam yaptık diye müjde veren AKP zihniyeti ülkemizi de, yaklaşan bayramı da felç etti. Eskiden bayramları iple çeken vatandaşlarımız için artık bayram büyük bir ekonomik çileye dönüştü. 
Az kaldı gidecekler. Eskiden olduğu gibi sevinçle, huzurla geçireceğimiz bayramları geri getireceğiz. Hiçbir çocuğumuzun yatağa aç girmeyecek ve çocuğuna bayramlık kıyafet alamadığı için intihar eden analarımız babalarımız olmayacak. Dar gelirli vatandaşlarımıza et yemek hayal olmayacak. Bu düzen değişecek. Onların yaşadığı şatafat yüzünden çile çeken vatandaşlarımız olmayacak” diye ifade etti.
 

Yorumlar (0)