CHP'Lİ KAPLAN: ''KANAL İSTANBUL'U DÜŞÜNECEĞİNİZE YURTTAŞLARINIZI DÜŞÜNÜN''

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, ülkemizde hızla yayılan Koronavirüs vaka ve ölüm sayısı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Vekil Haberleri 27.03.2020, 11:20
CHP'Lİ KAPLAN: ''KANAL İSTANBUL'U DÜŞÜNECEĞİNİZE YURTTAŞLARINIZI DÜŞÜNÜN''

Kaplan, açıklamasında Hükümeti sert bir dille eleştirerek “Ülke bu haldeyken Kanal İstanbul derdine düşen AKP zihniyeti, ne vaka sayısını ne ölüm sayısını ne de yurttaşlarımızın çaresizliğini idrak edebilmiş değil. İşsizlerimiz, evsizlerimiz, dar gelirli vatandaşlarımız, ekmeğini kazanmak için her gün işe gitmek zorunda olan yurttaşlarımız yok sayılıyor. Bu zor günlerde dahi yurttaşlarımızın sıkıntılarına çözüm üretmek yerine, yandaşlarının ceplerini doldurmakla meşgul bir AKP zihniyetiyle karşı karşıyayız” dedi.

“KANAL İSTANBUL’U DÜŞÜNECEĞİNİZE, ‘TEDBİRLİ OLUN EVLERDEN ÇIKMAYIN’ DEDİĞİNİZ YURTTAŞLARIMIZI DÜŞÜNÜN!”
Kaplan, Kanal İstanbul projesinin ihaleye çıkarılmasını sert bir dille eleştirerek, “Yurttaşlarımız hastalık, işsizlik, belirsizlikle uğraşırken, hükümet yandaşa rant, yandaşa peşkeş için gündem değiştiriyor. Günlerdir dile getirdiğimiz bir şey var. Belirsiz olarak evlerden çıkmayın çağrısı yurttaşlarımızı tedirgin ediyor. İşimden olacak mıyım? Ay sonunu getirebilecek miyim? Kiramı, faturalarımı ödeyebilecek miyim? kaygılarını taşıyan milyonlar var. Bir yandan bu kaygıları taşıyan milyonlar, öte yandan işsizlerimiz, evsizlerimiz, sokakta simit satan yurttaşlarımız, kâğıt toplayıcılarımız, Pazar esnafımız var. Yurttaşlarımız evde kalsın, bu virüsten en hızlı ve en sağlıklı bir şekilde kurtulmamız sosyal izolasyona bağlı ama bu insanlar hayatlarını nasıl devam ettirecek? Devlet desteği nerde? Her gün bu sorularımız geçiştiriliyor. Örneğin ücretli öğretmenlerimiz maaşlarını bu süre boyunca alamayacak. Kağıt toplayan, simit satan, çiçek satan, mendil satan, geçimlerini sokakta bir şeyler satarak sağlayan yurttaşlarımızın hali ne olacak? Bizleri her gün onlarca yurttaşımız arıyor. “Ücretsiz izine” çıkarıldık diye. Süresi belli olmayan ama ücretlerini alamayacak yüzbinlerce “ücretsiz izine” çıkarılan yurttaşımız var. Bu sürecin sağlıklı geçmesi için hükümetin acil önlem paketi çıkarması lazım” diye ifade etti.

“ESNAF KAN AĞLIYOR, ÇİFTÇİ KAN AĞLIYOR, İŞSİZ KAN AĞLIYOR, SANAYİCİ KAN AĞLIYOR PEKİ AKP NE YAPIYOR?”

“BU İŞ ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL!”
Koronavirüs tedbirleri kapsamında esnafın, sanayicinin, turizmcinin kepenk kapattığının altını çizen Kaplan, “Tedbirler nedeniyle esnaf kepenk kapattı, çiftçi zor durumda, sanayici, tüccar, ihracattı çaresiz. Bu tedbirler kapsamında hükümet yurttaşlarımıza iş güvencesi verdi mi? Hayır. Gelir güvencesi verdi mi? Hayır. Giderler için çözüm üretildi mi? Hayır. Elektrik, doğalgaz, su desteği verdi mi? Hayır. Yani AKP Hükümeti diyor ki; yurttaşlarımız hem canlarından olsun, hem mallarından. Biz doğru bildiğimiz yanlışlarla durmadan yolumuza devam edelim. Bu kabul edilemez bir akıl tutulmasıdır. Bu iş çocuk oyuncağı değildir, sağlık için önlemler ve tedbirlerle birlikte, ekonomik anlamda da tedbir alınmazsa o saatten sonra AKP’yi ne Kanal İstanbul kurtarır, ne ekonomik paketleri kurtarır ne de peşkeş çektikleri yandaşları kurtarır” dedi.

“ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ EN AZ 3 AY ÜCRETSİZ OLMALI”
Elektrik, su ve doğalgaz ücretlerinin en az 3 ay boyunca ücretsiz olması gerektiğini dile getiren Kaplan, “Borçlarından dolayı elektrik, su ya da doğalgazı kapanan yüzbinlerce yurttaşımız var. Borçların ertelenmesi çözüm değil, 3 ay boyunca zam yapmayacağız demekte müjde değil. Bu süreçte, tüm Türkiye’de sanayisinden, küçük esnafına, çiftçisinden hane halkına kadar en az 3 ay boyunca elektrik, su ve doğalgaz ücretsiz olmalı. Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)