CHP'li Kadim Durmaz: Tokat’ın Yaylalarından İkizdere’ye Doğa için Direnişe Devam!

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Rize’nin İkizdere İlçesi Cevizli ve Gürdere köylerinde yapılan taş ocağı iki haftadır bölge sakinlerinin direnişiyle karşı karşıya. Köylülerin direnişi dünyanın her yerinden destek görüyor ve bölgeye her gün ülkenin her yerinden destekçiler geliyor.

Vekil Haberleri 11.05.2021, 11:50
CHP'li Kadim Durmaz: Tokat’ın Yaylalarından İkizdere’ye Doğa için Direnişe Devam!

CHP'li Kadim Durmaz Rize İkizdere direnişine destek vermek için Rize’ye gitti. Tokat’ta da uzun süredir maden şirketlerine karşı zorlu bir mücadelenin içinde olan Durmaz “Tokat’ın yaylalarından İkizdere’nin yaylalarına bu topraklar bizim. Topraklarımızın rant uğruna yok olmasına, doğamızın katledilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Anneler Günüde İkizdere’ye ulaşan Durmaz, bölgede direnişin simgesi olan kadınlara Tokat’ın el yazması geleneksel yazmalardan dağıtarak anneler gününü kutladı.

Bölgede değerlendirmelerde bulunan Durmaz bu katliam durana kadar biz buradayız, bu işin siyaseti yok, bu bir yaşam mücadelesidir, siyasetler üstüdür.  Burada yaşayan, yıllardır bölgeye hizmet eden, bu topraklarda ekmeğini kazanan insanların sesine kulak verilmiyor. Artık bu sesi duyun” dedi.

İkizdere Dünyada 200 Ekolojik Koruma Alanından Biri

Bölgeye dair bilgiler veren Durmaz,

“Cevizli ve Gürdere de taş ocağı yapılırsa yöreye özgü ve çok kıymetli “delibal”  yok olacak, yörede 350 büyükbaş hayvan var, Çaykur’a her yıl 300 ton çay üretiliyor, organik çay tarımının merkezi bu bölge. 141 çeşit endemik bitkinin, binlerce ağacın, kırmızı benekli alabalık ırkının anavatanı bu bölge.

Karaca, Bozayı, Yaban Domuzu, Engel boynuzlu Dağ Keçisi, Serçe Başı gibi sadece bu bölgede yaşayan canlılar var!

Dünyada korumada öncelikli 200 ekolojik bölgeden biri olan bu toprakları birkaç şirketin rant kaynağı yapamazsınız!

Artık bu rant anlayışını bırakın, bu toprakların, bu insanların sesine kulak verin. “ dedi.

Orman Müdürlüğü İşaretlemeden Ağaç Kesti

Bölgede taşlarla doldurulan Şelalenin fotoğrafını paylaşan Durmaz, Orman İl Müdürlüğünün işaretleme yapmadan ağaç katletmesine engel olduk,  hesapsızca doğa katlediliyor. Görüyoruz ki bunların dünyasında doğa yok, gelecek nesiller yok. Bölgede yaşayan halkın ne dediğinin önemi yok.

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak. Bu iktidar da anlayacak, ama ne yazık ki dönülmez zararlar verecekler!

Biz sonuna kadar İkizdere halkının ve bu haklı mücadelenin destekçisi olacağız!

Yorumlar (0)