CHP'li Kadim Durmaz'dan Gaziler Günü Mesajı

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz yazılı bir açıklama yaparak 19 Eylül Gaziler Gününü Kutladı

Vekil Haberleri 19.09.2022, 10:52
CHP'li Kadim Durmaz'dan Gaziler Günü Mesajı

İşte Kadim Durmaz'ın o mesajı:

Bir milleti millet yapan değerlerin başında o milletin yetiştirdiği kahramanlar gelir. Her millet kendi kahramanları ile övünür, onlarla geçmiş ve geleceği birbirine bağlar.

Atalarımız:  'Geçmişini bilmeyen geleceğini tayin edemez' demiştir.  Gerçekten de iyi bir tarih şuuru, iyi bir istikbalin anahtarıdır.

Bugün geçmişimizi ve geleceğimizi var eden, bağımsızlık uğruna mücadele veren Gazilerimizin günü…

Kahramanlık destanlarını yazan gazilerimiz, vatanın bağımsızlığını her şeyden üstün tutan, birlik ve beraberlik için mücadele eden ülkesine, milli ve manevi değerlerine bağlı en değerli varlıklarımızdır.

Bu vatanın her karış toprağını, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü İstiklal savaşında tüm yokluklara, zorluklara karşı vatanına sahip çıkan, canla başla direnç gösteren gazi ve şehitlerimize borçluyuz!  

Bu ulus, Cumhuriyet yolunda nice şehitler vermiş, nice kahramanlık destanları yazılmıştır.

Unutulmamalıdır ki gazilikte ve şehitlikte kademe yoktur, yarış yoktur! Bu nedenle Tüm gazilerin aynı haklarla korunduğu yasal düzenlemeler acilen yapılmalı, onlara olan borcumuz en iyi şekilde ödenmelidir.

Bugün 19 Eylül Gaziler Günü ve biz sadece bugün değil, her gün gazilerimize minnet duymalıyız. Gazilerimizin sosyal ve ekonomik koşullarını, yaşam koşullarını daha iyi hale getirmek boyun borcumuzdur.

“19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle; “Ölürsek Şehit, kalırsak Gazi oluruz” diyerek büyük mücadeleler veren vatanını, bayrağını canı pahasına koruyan, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve Tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnetle anıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazilik” unvanı ve “Mareşallik” rütbesinin verilişinin 101. Yıl dönümü ve Tüm Gazilerimizin Gaziler Günü kutlu olsun.”

Yorumlar (0)