CHP'li Jale Nur Süllü:“Kırsal kalkınmanın başkenti eskişehir”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin küçükbaş hayvan yetiştiricilerine destek amacıyla başlattığı projelerden biri olan Alpu Küçükbaş Hayvan Destekleme Projesini yerinde inceleyen Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü “Covid19 küresel salgın sürecinde tarım ve gıda sektöründe yaşanan kriz hepimize yerel üretimin önemini bir kez daha gösterdi. Dışa bağımlı gıda politikalarına karşı Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in, Eskişehir’de başlattığı kırsalda dönüşüm hamlesi, Türkiye için örnek alınması gereken bir modeldir” dedi.

Vekil Haberleri 11.02.2021, 13:08
CHP'li Jale Nur Süllü:“Kırsal kalkınmanın başkenti eskişehir”

“Küresel salgının ülke ekonomilerini tahrip etmesi nedeniyle sıfıra yakın enflasyonun yaşandığı bir ortamda, yerli üretimini gerçekleştiremeyen Türkiye, gıda fiyatlarındaki artışla dünyada üst sırlara yerleşti. 18 yıldır uyguladığı dışa bağımlı tarım ve hayvancılık politikaları ile yerli üretici üretemez duruma geldi.” diyen Dr. Jale Nur Süllü “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Üreticilerden yoksun olan milletler üretenlerin esiri olur. Milli ekonominin temeli ziraattır. Köylü milletin efendisidir” sözünden hareketle, yerli tarımı ve hayvancılığı kırsal kalkınmanın stratejik hamlesi olarak görerek bu doğrultuda projeler gerçekleştiriyor ” dedi.

Alpu Belediyesi ve Seyitgazi Belediyesi ile protokol imzalayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 480 adet dişi merinos ile 20 adet merinos koçun alımını gerçekleştirdiği projenin Alpu tesislerinde yetkililerden bilgi alan Süllü, sözlerine şöyle devam etti “Kırsal mahalle ziyaretlerimizde, kırsal kalkınmanın neferi olmak için istekli gençlerimizle tanışıyoruz. Bu gençlerimizin heyecanına ortak olacak, onlara destek sağlayacak ve yol gösterecek projelerin kırsala yeniden dönüşü sağlayacağını da düşünüyorum. Alpu ilçesi Fevzi Mahallesi’nde ziyaret ettiğimiz üretim tesisi içinde kurulan Çoban Evi de bir Köy Enstitüsü mantığında çalışarak, uzmanların bilgilerini, çobanların deneyimlerini aktaracağı uygulamalı bir okul olarak düşünülmüş. Bu sistemle oluşacak birikim kalıcı olarak geleceğe aktarılacak ve üretimin devamlılığı sağlanacak. Meraların rant için talan edildiği ülkemizde yerli üreticiyi destekleyerek büyümek yerine ithal ederek tüketme anlayışında olan iktidara rağmen iyi ki üreten Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimiz ve Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen gibi yerli üreticinin yanında olan başkanlarımız var.”

Yorumlar (0)