CHP'li İsmail Atakan Ünver'in CHP’nin 98’inci Kuruluş Yıldönümü Mesajı

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vekil Haberleri 08.09.2021, 14:11
CHP'li İsmail Atakan Ünver'in CHP’nin 98’inci Kuruluş Yıldönümü Mesajı

Ünver’in mesajı şu şekilde:

Ulus devletin ve Atatürk Cumhuriyetinin yılmaz savunucusu ve yıkılmaz kalesi olarak dimdik ayakta duran, demokrasiye geçişin ilk adımı ve vazgeçilmezi, kurulduğu günden bu yana her zaman gelişmenin, çağdaşlığın, özgürlüklerin, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’inci yaşı kutlu olsun.

9 Eylül 1923 tarihinde Halk Fırkası adıyla kurulan, 1924’te Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935 yılında da Cumhuriyet Halk Partisi adını alan; 1927 yılında cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçilik, laiklik olmak üzere dört temel ilkeyi benimseyen, 1935 yılında devletçilik ve devrimcilik ilkelerini de benimseyerek bunu amblemindeki 6 ok ile simgeleyen Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun açtığı yolda yürümeyi görev bilmiş herkesin partisidir.

Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti ile Kuvay-ı Milliye'nin devamı olarak Kurtuluş Savaşı'nı yöneten ve ardından Cumhuriyeti kuran; Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi.” sözleriyle kuruluşuna imza atıp bizlere emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişten bugüne; çağdaşlığın öncüsü, özgürlüklerin savunucusu, laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi olmuştur. 98 yıldır olduğu gibi bugün de demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü kararlılıkla savunmaya devam eden Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasinin filizlendiği çınar olarak sürdürdüğü yaşamına daha uzun yıllar devam edecektir.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde Türkiye’nin kurucu partisi olması ve 98 yıllık köklü geçmişiyle günümüz Türkiye’sinin sorunlarını kökten çözmek; çağdaş, laik ve hukuk devletini yeniden inşa etmek yolunda önemli sorumlulukları bulunan ve halk için halkla birlikte bunları gerçekleştirecek güce sahip olan Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün Türk milletine emanet ettiği değerlere, laik, aydınlık, çağdaş ve müreffeh bir Türkiye mücadelesine kararlılıkla devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98’inci yıldönümünü en içten duygularımla kutluyor, başta İlk Genel Başkanımız ve ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve bu asırlık çınarın çatısı altında ülkemizin aydınlık günleri için emek verip ebediyete göçen herkesi saygı ve rahmetle anıyorum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve onun nezdinde, bağımsızlık, cumhuriyet ve aydınlanma bayrağını onurla taşıyan önceki Genel Başkanlarımıza ve partimiz çatısı altında bu mücadeleyi sürdüren Cumhuriyet Halk Partililere şükranlarımı sunuyor, esenlikler diliyorum. Çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, dış güçlere boyun eğmeyenlerin, kula kulluk etmeyenlerin, aldanmayan ve aldatmayanların, halkın partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’inci yıl dönümü kutlu olsun.

Yorumlar (0)