CHP'li İrfan Kaplan: “Veli de, öğrenci de daha okullar başlamadan masrafların altında ezilmiş durumda!”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Millî Eğitim Bakanlığı’nın 6 Eylül’de yüz-yüze eğitim ile okullarının açılmasını duyurmasının ardından; ailelerin yaşadıkları zorlukları, kırtasiye fiyatlarındaki oldukça büyük artış olmasını ve üniversiteye başlayacak öğrencilerin yurt ve burs sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 03.09.2021, 10:23
CHP'li İrfan Kaplan: “Veli de, öğrenci de daha okullar başlamadan masrafların altında ezilmiş durumda!”

Milletvekili Kaplan, “Zaten 2 senedir doğru düzgün eğitim alamayan, fırsat eşitsizliğinden eğitimleri aksayan öğrencilerimiz, pandemi nedeniyle oldukça zor ve sıkıntılı günlerden geçti. Şimdi okulların açılmasıyla birlikte ailelerin sırtına yük, öğrencilere de daha okula başlamadan kaygı belirdi. Asgari ücretli bir ailenin faturasına dahi para yetiştiremediğini düşünürsek; kırtasiye masraflarını, okul kıyafeti masraflarını, okullara kayıt paralarını nasıl karşılayacağını bekleyebiliriz? AKP Hükümeti, okumayın, okutmayın, okutturmayız; biz yalandan iki tablet dağıtır sessiz sedasız rantımıza, peşkeşimize devam ederiz diyor! Bir ülkenin Hükümeti bu kadar mı vatandaşını görmez, artık diyecek söz kalmadı” dedi.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ÇOK CİDDİ YURT VE BURS SORUNU OLACAK”

İki yıl uzaktan eğitim alan çoğu üniversitenin de açılacağının altını çizen Kaplan “Öğrenciler 2 yıldır bir belirsizliğin içinde, uzaktan eğitimle okullarına devam etti. Bu belirsizlik ailesinden ayrı şehirlerde okuyan birçok öğrencinin yurtlardan ayrılmasına, evleri kapatmasına sebebiyet verdi. Hal böyleyken şimdi hem yeni başlayacak hem eğitimlerine devam eden öğrencilerin çok ciddi yurt ve ev bulma sıkıntısı olacak” diye belirtti.

SOMALİ’YE 30 MİLYON DOLAR YARDIM YAPACAĞINIZA, DÖNÜN VATANDAŞINIZIN HALİNE BİR BAKIN!

AKP İktidarının geçtiğimiz günlerde Somali’ye yaptığı 30 milyon doları sert bir dille eleştiren Kaplan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kendi seçim bölgem Gaziantep’te konut fiyat pahalılığını çok iyi biliyorum. 2 bin liradan aşağı bir ev bulmak zorken, öğrencilerimiz bu paraları nasıl karşılayacak? Hükümet bari pandemide eğitim zayiatını düşünüp, şimdi bir şeyler yapsın. Muhakkak geri dönüşümsüz burs ve en az 2 sene Devlet yurtlarını ücretsiz yapmalıdır. Ayrıca öğrenci okutan ailelere, eğitim masraflarını karşılayacak destekler verilmelidir. Eğitim her şeyden önemliyken, bugün bunları konuşuyor olmamız gerçekten çok acı. Somali’ye yardım dağıtacağınıza, önce kendi vatandaşlarınızın ihtiyaçlarını karşılayın” dedi.

Yorumlar (0)