banner773

CHP'li İrfan Kaplan: Sektör Ayrımı Olmaksızın Tüm Veterineler Aşılanmalıdır

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Veteriner Hekimlerin, sağlık çalışanları özlük hakları açısından kapsam dışı bırakılmalarını sert sözlerle eleştirdi. Hekimlik unvanları olmasına rağmen hekim kabul edilmediği gibi sağlık çalışanı olarak bile özlük hakları teslim edilmeyen Veteriner Hekimlerin, hakları konusunda uğradıkları ayrımcılığı hatırlatan Milletvekili, son olarak da aşı önceliğinin verilmemesini ekledi.

Vekil Haberleri 17.05.2021, 11:30
CHP'li İrfan Kaplan: Sektör Ayrımı Olmaksızın Tüm Veterineler Aşılanmalıdır

CHP’li Kaplan, “Başta yıpranma payı olmak üzere birçok özlük hakkından yoksun bırakılan veteriner hekimler sağlıkta şiddet yasasından da faydalanamadılar. Hakları konusunda sağlık çalışanlarından ayrı tutulan veteriner hekimler, şimdi de aşılanma konusunda kendi aralarında kamu ve özel sektör çalışanları olarak ayrımcılığa uğratıldılar. Yalnızca kamu çalışanı olanların aşı randevusu alabilmeleri özel sektör ve serbest çalışanlarının haklı tepkilerine yol açtı.” dedi.

SEKTÖR AYRIMI OLMAKSIZIN TÜM VETERİNELER AŞILANMALIDIR

Pandeminin ilk gününden bu yana tüm sağlık çalışanları gibi veterinerlerin de en ön saflarda mücadele ettiğinin altını çizen Milletvekili Kaplan,  “Veteriner hekimler, tam kapanmada bile açık olan kliniklerinde toplum sağlığı için çalışmaya devam ettiler. Hayvancılık sektörü açısından da hayati öneme sahip olan veteriner hekimler pandemi boyunca köy köy gezmek durumda kaldılar. Bu kadar riskli şartlarda çalışan bu emekçiler, aşı konusunda kendi meslek gruplarının dışında tutuldular. Bu ayrımcı tutum kabul edilemez. Kamu ve özel sektör ayrımı olmaksızın tüm veteriner hekimler aşılanmalıdır” dedi.

CHP Milletvekili Ecz. İrfan Kaplan sözlerine şöyle devam etti: “Veteriner hekimler meslek tarihleri boyunca kendi alanlarında yaptıkları çalışmalarla hayvan sağlığının yanında insan sağlığına da ciddi katkılar sağlamışlardır. İnsanlığın yaşadığı birçok virüs kaynaklı hastalığın hayvandan bulaştığı gerçeği bugün aşı üretimi yapan Pfizer ve Astra Zeneca firmalarının CEO’larının veteriner hekim olmasını açıklar. Daha önce yine yönetilemeyen pandemi sürecinde aşı konusunda dışa bağımlı olduğumuz için hatırlatmak zorunda kaldığım aşı üretimi yapan ancak 2011 yılında kapatılan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsünü bir kez de Veteriner Hekimlerin açısından değerlendirmek isterim. Enstitünün uzun yıllar başkanlığını yapan Necmettin Alkış’ın bir veteriner hekim olmasının yanında enstitü bünyesinde şef ve uzman olarak birçok veteriner hekim de çalışmıştı. Özetle veteriner hekimler sağlık alanından ve meslek gruplarından ayrı düşü

Yorumlar (0)