CHP'li İrfan Kaplan'dan 10 Kasım mesajı!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 09.11.2020, 10:57
CHP'li İrfan Kaplan'dan 10 Kasım mesajı!

Mustafa Kemal Atatürk, barışçı kimliği, liderlik yeteneği ve üstün kişiliği ile yüzyıla yön veren en büyük devlet adamlarından biriydi. O’nu ölümsüzlüğe uğurladığımız 10 Kasım gününün ise yas tutmak için değil, ilke ve devrimlerine olan bağlılığımızı tazelemek için bir fırsat olarak görmeliyiz” ifadelerinde bulundu.

Milletvekili Kaplan, “Destansı bir milli mücadelenin zafer tacı olan Cumhuriyetimiz sayesinde ülkemize çağdaş uygarlığın kapıları açıldı. Emperyalist işgale karşı verdiği bağımsızlık mücadelesiyle, işgal altındaki halkın umudu ve önderi olmuş, içinde bulunduğu çağın en modern ve çağdaş devletini kurarak bizlere emanet etmiş, düşünceleri, yaşamı ve eserleriyle 82 yıl önce bugün ölümsüzlüğe yolcu ettiğimiz önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı, minnet ve özlemle anıyoruz” dedi.

“Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak Mustafa Kemal önderliğinde çıktığımız muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine yine Atatürk’ün devrim ve ilkeleri ışığında kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz” diyen Kaplan, sözlerine şu ifadelerle devam etti: “ Dünya tarihi birçok devlet adamı yetiştirmiştir. Her biri yaşadıkları dönem ile tanınır ve anılırlar. Ancak bir tek devlet adamı vardır ki, adı, yaşadığı yüzyılı aşmış ve dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Bizler bu eşsiz öndere sahip olmanın verdiği gururla onun fikir ve eserlerini daima koruyacak ve yaşatacağız. Aklın ve bilimin rehberliği kabul eden, manevi mirasın sahipleri ve savunucuları olarak, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümsüzlüğe uğurlamamızın 82. yıl dönümünde şükran ve özlem ile anıyoruz.”

Yorumlar (0)