CHP'li İrfan KAPLAN "ÇİFTÇİLERİN SESİ OLDU"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, çiftçilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çiftçilerin sorunlarını dile getirerek; ülkemizin kalkınmasında çiftçilerin çok büyük payı olduğunu vurgulayarak, çiftçi ve üreticilerimizin sorunlarının biran önce çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Vekil Haberleri 10.10.2019, 18:44
CHP'li İrfan KAPLAN "ÇİFTÇİLERİN SESİ OLDU"

KAPLAN ÇİFTÇİLERİN SESİ OLDU

Milletvekili Kaplan, artan girdi maliyetlerine de dikkat çekerek; “Mazot, elektrik, ilaç ve gübre fiyatlarına yapılan son zamlarla birlikte, çiftçilerimiz topraktan mahsulünü kaldıramayacak duruma gelmiştir” dedi.

Çiftçilerimizin girdi maliyetlerini karşılayamadığını vurgulayan Kaplan, çiftçi borçlarının en az 2 yıl yapılandırılması gerektiğini savundu. Kaplan, “Çiftçilerimize, ürün hasadından sonra elektrik ödemeleri yapabilecek bir düzenleme gerekmektedir. Çiftçilerimizin borçları en az 2 yıl yapılandırılmalıdır” dedi.

KAPLAN, YETKİLİLERE SESLENDİ : “BİRLİK YA DA KOOPERATİF ŞART!”

Kaplan, Güneydoğu Birlik’in kapatılmasından sonra bölgedeki çiftçilerin seslerini duyuracağı bir birliğin olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Fıstığı, kırmızıbiberi, üzümü, pamuğu, zeytini ile ünlü olan Gaziantep’te; çiftçilerimiz ürettikleri mahsullerin fiyat dengesi belirleyecek bir birlik olmadığından mağduriyet yaşamaktadır. AKP döneminde yanlış politikalar sonucu kapatılan Güneydoğu Birlik çiftçilerimizin sesiydi. Gaziantep Milletvekili olarak yetkililere sesleniyorum: Çiftçilerimizin sesi olacak, ürünlerin fiyat dengesi sağlayacak ve çiftçilerimizin mahsulüne sahip çıkacak bir birlik ya da kooperatifin kurulması Güneydoğu Anadolu’daki tüm çiftçi ve üreticilerimizin yararına olacaktır” dedi.

Yorumlar (0)