banner754

CHP'Lİ İLHAN KIRŞEHİR'DEKİ DOKTOR AÇIĞI KONUSUNDA YENİDEN SAĞLIK BAKANINA SESLENDİ!

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, geçtiğimiz sene Kırşehir Ahievran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bazı branşlarda ciddi bir doktor açığı olduğunu TBMM'de bir çok kez dile getirmişti. Ancak vatandaşları mağdur eden söz konusu durumun ivedilikle çözümlenmesi için CHP Milletvekili İLHAN'ın, Sağlık Bakanına seslenerek TBMM Genel Kurulu'nda defaatle dile getirmesine karşın hiçbir gelişme olmamış ya da aciliyet gerektiren konuya ilişkin her hangi bir değerlendirme ve girişimde bulunulmamıştır.

Vekil Haberleri 14.01.2020, 14:06
CHP'Lİ İLHAN KIRŞEHİR'DEKİ DOKTOR AÇIĞI KONUSUNDA YENİDEN SAĞLIK BAKANINA SESLENDİ!

İlhan, devletin vatandaşları için öncelikli görevlerinin başında yer alan sağlık alanı konusunda, bölgedeki hastanelerde hali hazırdaki durumlardan ötürü kan ağlayan bir ortamın yer aldığını ifade ederek, geçen süre içerisinde hastaları mağdur eden çok fazla sorunun katlanarak sürmekte olduğunu belirtti. Milletvekili İLHAN, konunun takipçisi olacağını yaptığı açıklamaların her birinde özellikle dile getirmişti ve bu sebeple vatandaşlardan gelen şikayetler, bölge hastanelerinde büyük mağduriyetlere varan sorunlarla karşılaşan halkın yaşadığı söz konusu durumların hepsi için tekrar gerekenlerin ivedilikle gerçekleştirilmesi ve temsil bölgesi olan Kırşehir'deki halkın sesi olmak adına yeni bir basın açıklaması ile Bakan'a seslendi.

 

İLHAN, ÖNCELİK VE İVEDİLİK GEREKTİREN BRANŞ AÇIKLARINA DEĞİNDİ

 

Buradan yola çıkarak İLHAN, açıklamalarına öncelik ve ivedilik gerektiren branşlardaki açıkları belirterek başladı: Kırşehir Ahievran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göğüs hastalıklarında 4 doktor yer almaktadır. Buradaki doktorların 2'si Sağlık Bakanlığı kadrosunda olup diğer 2'si  üniversitenin kadrosundadır. Radyoloji bölümünde 4 doktor vardır. Bunlardan da 1'i Sağlık Bakanlığı kadrosuna sahiptir, diğer 3'ü ise üniversite kadrosunda yer almaktadır. Göz bölümünde yine 4 doktor bulunmaktadır. Bu bölümde de 1 doktor Sağlık Bakanlığı kadrosundadır, diğer 3 doktor ise kadro olarak üniversiteye bağlıdır. Çocuk uzmanı olarak da aktif çalışan 4 doktor vardır ancak 1 doktor Sağlık Bakanlığı'na bağlı 3'ü de yine üniversite kadrosunda yer almaktadır.

  

HASTALARIN HİZMETE ERİŞMEKTE SORUNLAR YAŞADIĞI VE DOKTOR AÇIĞININ YARATTIĞI MUAYENE GECİKMELERİ

 

Diğer taraftan göğüs hastalıklarında, göz, çocuk ve radyoloji bölümlerinde çalışan doktorların, bir veya ikisi aynı günler içinde ders vermesi nedeniyle poliklinik yapan doktor sayısı 1'e düştüğünden Kırşehir halkı ciddi bir mağduriyet yaşamakta ve dolayısıyla hizmete erişilememektedir. Bu sebeple gerek vatandaşlar gerekse doktorlar büyük boyutlara varan sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar.

 

Başka bir durum ise, Kırşehir ve altı ilçesinde Sağlık Bakanlığı kadrosuna bağlı 1 çocuk doktorunun bulunması nedeniyle hastalar problemler yaşamaktadır. Yine sorunlar arasında yer alan bir diğer konu da bir çok daldaki doktor açığı nedeniyle ultrason ve göz muayene randevuları da 2-3 ay sonraya sarkmaktadır.

 

YANLIŞ UYGULAMA POLİTİKALARI NEDENİYLE ARTAN VE HIZLA DEVAM EDEN YAPRAK DÖKÜMLERİ

 

Ayrıca radyoloji uzmanlarına şua izni verilmemesi hastanedeki pek çok radyoloji uzmanının ayrılmasına neden olmuştur ve yakın zamanda bir radyoloğun daha ayrılacağı, göz bölümünde de yine yakın zamanda 4 doktorun, çocuk sağlığı ve hastalıklarında 1 doktorun, göğüs hastalıklarında 1 doktorun ayrılacağı haberlerinin tarafına ulaştığını belirten İLHAN, minimum 70 hastaya bakılmasına ilişkin uygulamanın, kontrol hastaları ile birleşmesi sonucunda bakılan hasta sayısının çok yüksek rakamlara çıkmasının gerek hasta bakım kalitesini düşürmekte olduğunu gerekse yanlış uygulama politikalarından kaynaklı hastane çatısı altında daha bir çok hastayı, vatandaşı hatta bölge halkını tamamıyla etkileyecek olan ciddi bir yaprak dökümü yaşatacağını sözlerine ekledi.

 

İLHAN: KIRŞEHİR'DE ARTAN VE DERİNLEŞEN BU DURUMLARIN ARTIK BİR AN ÖNCE DİKKATE ALINMASI GEREKİYOR!

 

İLHAN, söz konusu aksaklıklar nedeniyle derinleşen durumların önüne geçilmediği taktirde Kırşehir'deki kaliteli doktorların kaçışının devam edeceğini ve hali hazırda izlenilen uygulama yöntemleri ile mevcut durumun düzelmesinin oldukça zor olacağını dile getirdi.

 

CHP Kırşehir Milletvekili İLHAN, hastanenin geneli ile ilgili problemlere bakıldığında; hastane, il sağlık müdürlüğü ve bakanlık koordineli bir şekilde çalışmalar yürütüp bir hareket planı oluşturmalıdır aksi halde gereken hassasiyet ve özen gösterilmez, acilen bir önlem alınmaz, çalışma başlatılıp değerlendirme yapılmaz ise ne yazık ki ilerleyen süreçte de Kırşehir'de pek çok branşta doktorun görev yer değişikliği talebiyle günden güne artan ayrılmaların söz konusu olacağını ve dolayısıyla yaprak dökümünün devam edeceğini belirtti.

 

Yorumlar (0)