CHP'li İlhami Özcan Aygun’un, CHP’nin 98. Kuruluş yıl dönümü mesajı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kuruluş mayasını atan ve genç Cumhuriyet’i demokrasiye hazırlayan bir partidir.

Vekil Haberleri 08.09.2021, 16:43
CHP'li İlhami Özcan Aygun’un, CHP’nin 98. Kuruluş yıl dönümü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bu yana çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi olmuştur.

“Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyen Atamız, ülkeyi uzun süren savaşların ardından çağdaş bir ülkeye dönüştürmeyi amaçlamıştır.

Atatürk’ün Cumhuriyet rejimini getirirken söylediği gibi “Türkiye’de tüm gelişmeler Cumhuriyet’e göre olacaktır. Türkiye’de bugün olduğu gibi ileride de daha demokratik bir Cumhuriyet kurulacak ve bu Cumhuriyet hiçbir suretle Batı Cumhuriyet ilkelerinden farklı olmayacaktır.”

Atamızın ışığında yol alan CHP olarak ana hedefimiz; Cumhuriyet rejimini daha ileri ve demokratik laiklik çizgisine evrimleştirmektir. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk devrimlerinin, bağımsızlığın, laikliğin ve aydınlığın partisidir. Cumhuriyetimizi yeniden ayağa kaldırmak ve parlamenter sisteme dönmek; demokrasiyi güçlendirmek, liyakat ve hukukun üstünlüğünü esas almak üzere çıktığımız bu zorlu yolda hepimize tarihi görevler düşüyor.

Umut meşalesini daima taşıyarak var gücümüzle mücadele edecek ve bu yolsuzluklarla örülmüş tek adam rejimine son vereceğiz.

Tüm yol arkadaşlarıma bu meşakkatli yolda başarılar dilerim. Cumhuriyet Halk Parti’mizin 98. yılı kutlu olsun.

Yorumlar (0)