CHP'li İlgezdi: Saray’da sokak hayvanları aç bırakılıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığından alınarak Cumhurbaşkanlığına bağlanan Topkapı Sarayı’nda yaşayan ağaç katliamı sonrasında sokak hayvanlarının da beslenmesinin yasaklandığını açıklayarak, “Cumhurbaşkanlığı yetkilileri Saray’da sokak hayvanlarını beslemeyi yasakladı. Böyle bir yasak olmaz. Bu yasağa derhal son verin” dedi.

Vekil Haberleri 01.12.2020, 15:59
CHP'li İlgezdi: Saray’da sokak hayvanları aç bırakılıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınarak Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı'na bağlanan Topkapı Sarayı'nın 1. derece sit alanında yer alan ağaçların kesildiği ve saray içerisinde kalan askeri okul binasının da yıkıldığı ortaya çıkarmıştı. Akkuş İlgezdi, ağaç katliamından sonra sokak hayvanları için getirilen kararı da kamuoyuna açıklayarak, “Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı personelin beslediği, veterinere götürdüğü Saray’ın sokak hayvanları için Cumhurbaşkanlığı yetkilileri ‘kedi ve köpeklerin hiçbir şekilde beslenilmemesi’ talimatı vermesi kabul edilemez. Sarayla özdeşleşen, gelen turistlerin ilgi odağı olan hayvanlar için bu yasak kararını derhal kaldırın” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin hayvanları beslemeyi yasaklamasının sözün bittiği yer olduğunu kaydeden Akkuş İlgezdi, “Cumhurbaşkanlığı yetkililerine sesleniyorum, Topkapı Sarayı’nda yaşayan sarayın sessiz sahiplerinin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını derhal karşılayın! Bu hayvanların başka yere götürülmeleri de ölmeleri anlamına gelecek. Bir an önce bu yanlıştan dönün” dedi.

Yorumlar (0)