CHP'li İlgezdi, iktidara seslendi: “Grup toplantılarımızı takip etmeye devam edin, daha düzeltmeniz gereken çok hatanız var”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında ‘iktidarımızda askeri hastaneler yeniden açılacak’ söylemlerinin ardından hükümet harekete geçti

Vekil Haberleri 20.08.2022, 10:43
CHP'li İlgezdi, iktidara seslendi: “Grup toplantılarımızı takip etmeye devam edin, daha düzeltmeniz gereken çok hatanız var”

Milli Savunma Bakanı, 6 yıl önce gerek yok diyerek kapattıklarıaskeri hastanelere yeşil ışık yaktı. Askeri hastanelerin kapatılması sonucunda sivil hekimlerin sınır ötesi operasyonlarda görevlendirilmesini kısa bir süre önce Meclis’e taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantımızda askeri hastaneleri yeniden açacağız, GATA’yı TSK’ya yeniden kazandıracağız dedi ve iktidarın kafasında ışık yandı. İktidar partisi milletvekillerine ve danışmanlarına önerim; CHP grup toplantılarını kaçırmasınlar, sıkı takip etsinler. Daha düzeltmeleri gereken çok hataları var” dedi.

CHP ASKERİ HASTANELERİ AÇACAĞIZ DEDİ, HÜKÜMET HAREKETE GEÇTİ

15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen darbe girişiminin ardından yapılan düzenlemeler kapsamında askeri hastaneler kapatılarak, Sağlık Bakanlığı'na devredilmiş, tabip subay yetiştirilmesine son verilmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, grup toplantısındaki “askeri hastaneleri yeniden açacağız, GATA’yı TSK’ya yeniden kazandıracağız” söylemleri hükümeti harekete geçirdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bu konuda hem Cumhurbaşkanı'mızın çözüm oluşturulması için direktifleri var hem de Sağlık Bakanı'mızın olumlu yaklaşımları var. İnşallah onları da önümüzdeki günlerde yola koyacağız" açıklamasında bulundu. Askeri hastaneler ve askeri hekimler konusuyla yakından ilgilenen CHP’nin Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, şunları söyledi:

6 YIL SONRA TORNİSTAN

“Türkiye genelindeki 33 askeri hastane 6 yıl önce gerekli değil diyerek kapatılmış, binaları Sağlık Bakanlığına devredilmişti. O askeri hastaneler, ne yazık ki aradan geçen 6 yıl içinde hastane vasfını yitirdi. Bunların üçü Ankara, biri İstanbul, biri Bursa, biri Erzurum’da olmak üzere sadece yedi tanesi hastane olarak kullanılabiliyor. Diğer 26 tanesi ise Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerin ek binası olarak kullanılıyor. Yani 6 yıl sonra yaptıkları tornistan bir anlam ifade etmez. İsteseler de kapatılan 33 askeri hastaneyi açamazlar. Yine de geç de olsa yanlıştan dönmelerini takdirle karşılıyoruz. Mevcut iktidara önerimdir; CHP grup toplantılarını her hafta kaçırmadan takip etsinler. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nunsözlerini rehber edinsinler. Daha düzeltmeleri gereken çok hataları var.”

AKKUŞ İLGEZDİ, SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Akkuş İlgezdi, 30 Haziran 2022’de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın cevaplaması istemiyle askeri hastanelere ilişkin bir soru önergesi vermişti. Soru önergesinde, askeri hekim yetiştiren akademilerin kapatılması sonucunda sivil hekimlerin yurtdışı operasyonlarına gönderilmesini konu edinen Akkuş İlgezdi, sözlerine şöyle devam etti:

SINIR ÖTESİ OPERASYONDA FELÇ KALAN SİVİL HEKİMİMİZ VAR

“6 yıl önce sadece askeri hastaneler devredilmedi, bu sağlık tesislerine asker yetiştiren akademiler de kapatılmıştı. Günümüzde tabip subay ihtiyacı, Millî Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol ile Sağlık Bakanlığı'nca görevlendirilen sivil doktorlar aracılığıyla karşılanmaya çalışılıyor. Askeri hekim yetişmediği için sivil hekimler yurtdışı operasyonlara gönderiliyor. Üstelik rızaları da alınmadığı için görevlendirme adı altında adeta hekimlere ikinci askerlik yaptırılıyor ve harp eğitimi almadıkları için de hayati risk altında çalışıyorlar. Görevlendirildiği birlikte sınır ötesi operasyonda yaralanan ve felç kalan hekimlerimiz var. Hem sınır dışına görevlendirilen hem de görev yeri dışında ilaç yazdığı için maddi cezaya çarptırılan hekimlerimiz var. Bu örnekler gösteriyor ki 6 yıl önce alınan askeri hastanelerin kapatılması kararı son derece yanlıştı.”

Yorumlar (0)