CHP'Lİ HAYDAR AKAR:MECLİS AÇILDI, VATANDAŞA MI YANDAŞA MI ÇALIŞACAKLAR ?

TBMM yaklaşık 75 günlük aradan sonra çalışmalarına başlıyor. Öncelikli olarak Yargı Reformunu gündeme alacak olan TBMM’de komisyonlarda çalışmalarına başladı.

Vekil Haberleri 02.10.2019, 13:07
CHP'Lİ HAYDAR AKAR:MECLİS AÇILDI, VATANDAŞA MI YANDAŞA MI ÇALIŞACAKLAR ?

SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 1 Ekim itibari ile çalışmalarına başlayan TBMM’den vatandaşların haklı beklentileri olduğunu belirterek iktidar partisinin bu konuda duyarlı olmasını beklediklerini söyledi.

SANAYİ KOMİSYONUNA DOPİNG OLDU

Yeni yasama yılında TBMM Sanayi Komisyonu üyesi olan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu hafta komisyon olarak Gümrük Kanunun da değişikliklere ilişkin çalışacaklarını belirtti. 7 yıl Meclisin en yoğun komisyonlarından olan KİT Komisyonunda çalışan Akar’ın Sanayi Komisyonunda bulunması AKP’lileri bu dönem zorlayacağa benziyor. Meclisin açılışı ile birlikte Komisyon çalışmalarına başlayan Akar, geçtiğimiz yasama yılında çözülmeyen birçok sorunun da bu yasama yılında zaman kaybetmeden çözülmesi gerektiğini söyledi.

EYT VE 3600 EK GÖSTERGE HEMEN KANUNLAŞMALI

24 Haziran 2018 seçimleri öncesin de AKP’nin seçimlerden sonra ilk gündemimiz dedikleri 3600 ek göstergenin yaklaşık 1 yıldır gündeme alınmadığının altını çizen Akar, iktidar ortağı olan MHP’nin de EYT’liler ilk işimiz dediğini ancak her iki konuda da çalışmaların yapılmadığını söyledi.

VATANDAŞA MI YANDAŞA MI ÇALIŞACAKLAR

Toplumun tüm kesiminin sorunları olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar mağdur edilen KHK’lılar ne olacak? Söz verdikleri EYT ve 3600 ek gösterge beklentileri ne olacak? Kriz her geçen gün etkisi gösteriyor, esnaf, asgari ücretli, memur, emekli ne yapacak? Kış gelip kapıya dayandı doğalgaz yüzde 32, elektriğe yüzde 30 zam yapıldı. Peki vatandaşlarımız ne olacak? Nasıl bu krizi aşacak. Bizlerden beklentileri çözüm üretmemiz. Ancak Mecliste vatandaş bir yana bırakılıyor. Elektrik Dağıtım şirketlerine indirim, köprü müteahhitlerine vergi affı, maalesef Meclis ve AKP gündeme bunları alıyor. Umarım bu yasama yılında vatandaşlarımızın lehine yapacağımız düzenlemelerle sorun üretmeyip sorunları çözeriz dedi.

Yorumlar (0)