banner773

CHP'Lİ HAYDAR AKAR:"BAKANLIK 1 YILDA HESAPLAYAMADI"

Yeni havaalanının açılması sonrası yolcu trafiğine kapanan Atatürk Havaalanın da TAV ile yapılan 15 yıllık işletme süresine ilişkin kafalar karışık.

Vekil Haberleri 14.06.2019, 14:12
CHP'Lİ HAYDAR AKAR:"BAKANLIK 1 YILDA HESAPLAYAMADI"

2005 yılında TAV ile yapılan sözleşme gereği 2021 yılına kadar Atatürk havaalanında işletme hakkı olan TAV’a, havaalanın kapanması ile Devlet Hava Meydanları tarafından ödenecek tutar hala belirsizliğini koruyor.

1 YILDIR TESPİTLER NEDEN YAPILAMADI

Konuyu yakından takip eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar sözleşmenin erken fesih edilmesi nedeni ile TAV’a yapılacak ödemeleri sordu.

Akar, önergesinde Mart 2018’de bağımsız kuruluş tarafından yapılan tespitlerin sonucunda yapılacak ödemeleri Bakan Turhan’ın cevaplamasını istedi.

Yine Atatürk havaalanın kapanması sonrası çalışanların durumlarını da soran Akar’a Bakan Turhan tarafından cevap verildi.

DEVLETİN KAYBI YOKMUŞ

Ulaştırma Bakanı Turhan vermiş olduğu yanıtta, Atatürk havaalanının kapanması sonrası kar kayıplarının tespitinin İstanbul havaalanı projesinin 1. Etap ve 1. Fazının işletmeye alınmasın baz alındığını ve kar kayıpları çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Turhan, TAV’a yapılacak ödemeye ilişkin ise İstanbul havaalanın açılışı ile Devlet Hava Meydanlarının kira geliri olacağını bu yüzden de devletin TAV’a yapılacak tazminat dolayısı ile herhangi bir zararının olmayacağını söyledi. Çalışanların durumuna ilişkin de bilgi veren Turhani Atatürk havaalanı personelinin yeni havaalanında görev yürüttüğünü hatta ilave personele ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Akar’ın Atatürk havaalanın kapanması sonrası TAV’a ödenecek tazminat tutarına ilişkin sorusu ise cevapsız kaldı. 


Yorumlar (0)