CHP'Lİ HAYDAR AKAR: “AKLIN YOLU BİR”

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze- Darıca metrosunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devrinin geç kalınmış bir proje olduğunu belirterek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Metro projesini seçim vaadi olarak kullandığını söyledi.

Vekil Haberleri 19.08.2019, 16:54
CHP'Lİ HAYDAR AKAR: “AKLIN YOLU BİR”

Kocaeli Milletvekili HaydarAkar Gebze–Darıca metrosuna ilişkin açıklamada bulundu. Akar,yıllardır bu projenin Ulaştırma Bakanlığınca yapılması gerektiğini söylediğini, hatta Meclis konuşmalarında da defalarca dile getirdiği belirterek, bugün gelinen noktada, alınan kararın gecikmeli de olsa doğru bir karar olduğunu söyledi.

Ulaştırma Bakanlığına Devir Doğru Bir Karar

2017 yılında Mecliste yapmış olduğu konuşmayı hatırlatan Akar, “Öyle bir kent düşünün ki Kocaeli'yi, Türkiye'nin en küçük yüz ölçümüne sahip olmasına rağmen metrosuolmayan bir kent. Düşünebiliyor musunuz, İstanbul'da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor, Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor, İzmir'de Büyükşehir yapıyor. İzmir'de bunun kilometresi 56 milyona mal olurken İstanbul'da 140 milyon, Ankara'da 90 milyona mal oluyor ama Türkiye'ye en çok vergi veren kentin en büyük problemi trafik olmasına rağmen maalesef bir metromuz bile yok.Sevgili arkadaşlar, size bir önerim var, özellikle iktidar partisi milletvekillerine; beraber mücadele edelim, gelin Kocaeli'yemetroyu kazandıralım.” O tarihte bunları söylemişiz; bugün de fikrimiz aynı ve yapılan doğru kararları da destekliyoruz. dedi.

Bu Kent En İyi Hizmeti Hakediyor

Akar, bugün birilerinin kalkıp sanki bu projelere Muhalefet olarak karşıymış gibi lanse edilmesinin anlaşılamaz olduğunun altını çizerek, yıllardır bunları her platform da dile getiren biziz. Tranvay projesi yıllarca seçim malzemesi edildi. Yine kalkıp bunun biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen biziz. Hayata geçirilmiş olması da memnuyiyet vericidir. Muhalefet olarak Kocaeli de yaşayan vatandaşlarımızın bu hizmetleri hakettiğini ve alması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak maalesef iktidar partisi her seçim döneminde metro hattını bir vaat olarak kullanmaktan vazgeçmedi. Diğer büyükşehirlerde metro projeleri uzun yıllardır hizmet verirken, Kocaeli gibi sanayinin başkenti olan ve ülkenin vergi gelirlerine en yüksek katkıyı yapan bir kentin vatandaşlarının bu hizmetten mahrum kalması kabul edilemez bir hatadır.

Son haberler bakanlığa devrin yapıldığı yönünde. Gecikmiş bir karar olsa da, sözde kalmayıp Bakanlığın bir an önce projeyi bitirmesi gerekiyor. Sadece Gebze ve Darıca değil, Körfez-Kartepemetro hattının inşasına da bir an önce başlanması ve artık seçim malzemesi olmadan bitirilmesi gerekiyor. dedi.

Yorumlar (0)