CHP'li Hakverdi Tekirdağ cezaevinde yaşandığı iddia edilen su sıkıntısını meclis gündemine taşıdı

CHP'li Hakverdi Tekirdağ cezaevinde yaşandığı iddia edilen su sıkıntısını meclis gündemine taşıdı ayrıca kuraklık nedeni ile yaşanabilecek olası su problemlerine dair Bakanlığın önlem alıp almadığını da sordu.

Vekil Haberleri 05.01.2021, 13:53 05.01.2021, 13:55
CHP'li Hakverdi Tekirdağ cezaevinde  yaşandığı iddia edilen su sıkıntısını meclis gündemine taşıdı

CHP'li Hakverdi Tekirdağ cezaevinde  yaşandığı iddia edilen su sıkıntısını meclis gündemine taşıdı.

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 05.01.2021

Ali Haydar HAKVERDİ

Ankara Milletvekili

Pandemi nedeniyle birçok insanımızı kaybettiğimiz bu süreçte, en fazla dikkat edilmesi gereken 3 unsur olan ‘maske, mesafe ve temizlik’ sık sık tekrarlanmakta ve hastalığın yayılımının önü alınmaya çalışılmaktadır. Bu şartlar büyük oranda normal hayatta halkımız tarafından uygulanmakta olsa da ülkemizde bulunan 355 hapishanede bulunan yaklaşık 280 bin tutuklu ve hükümlü için bunu söylemek pek mümkün değildir. Cezaevlerinde kapasitenin zaman zaman üzerine çıkıldığı ve çoğu zaman ise tam kapasite ile tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu gözlenmektedir. Bu nedenle zaten mesafe kuralının fiziken uygulanamadığı cezaevlerinde temizliğe dair şikayetler de artmaktadır.

Son günlerde Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlü yakınları tarafından tutuklu ve hükümlülere günde sadece bir kova su verildiği iddia edilmektedir.

Mahkumlar ve cezaevi personelinin salgından minimum düzeyde etkilenmesi, hem sağlık personelinin azlığı hem de temizlik koşulları göz önüne alındığında hastalığın yayılımının azalması açısından daha fazla önlemin alınması gerekmektedir.

Bu çerçevede;

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülere günde 150-200 litre su verilmesi gerekirken sadece bir kova (10-15) litre su verildiği bilgisi doğru mudur? Doğru ise bunun nedeni nedir?

Bu uygulamaya geçen başka cezaevi var mıdır? Varsa gerekçesi nedir?

Ülkemizde mevsimler bu yıl kurak geçmekte ve neredeyse her ilde su sıkıntısı çekileceği öngörülmektedir. Bu anlamda temizliğe önem gösterilmediği taktirde salgın hastalığın hızlı yayılma olanağı bulacağı cezaevlerine dair alınan önlemler nelerdir?

Yorumlar (0)