CHP'li Hakverdi: Milli Eğitim’de yaşanan olumsuzlukları gidermesi gereken devletin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendisidir”

CHP’li Hakverdi Milli Eğitim Bakanlığınca durdurulan okullar arası nakil işlemlerini meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 25.11.2020, 13:55 25.11.2020, 13:57
CHP'li Hakverdi: Milli Eğitim’de yaşanan olumsuzlukları gidermesi gereken  devletin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendisidir”

Hakverdi Bakan Selçuk’un yanıtlaması istemi ile verdiği soru önergesinde; “18 Kasım 2020 tarihinden sonra yapılacak olan öğrenci nakilleri süresi belirsiz olarak durduruldu. Bu durum pandemi sürecinde işsiz kalmış ya da ekonomik sıkıntılar yaşadığı için özel okul ücretini ödeyemeyen velilerin çocuklarını özel okuldan alarak devlet okuluna yazdırmasına engel olmaktadır. Karar öğrenci ve velileri mağdur ettiği gibi Anayasamızın 42. Maddesiyle güvence altına alınmış eğitim ve öğrenim hakkı ile de bağdaşmamaktadır. Kimi zaman sistemsel olarak kısa süreli yapılan bu uygulama son dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okulları koruma yöntemi haline dönüşmüştür.

Yaşadığımız olağanüstü salgın döneminde Milli Eğitim’de yaşanan olumsuzlukları gidermesi ve eğitimi sübvanse etmesi gereken veliler, öğretmenler ve okul sahipleri değil bilakis devletin ve Milli Eğitim Bakanlığının kendisidir.” dedi.

Yorumlar (0)