CHP'li Hakverdi huzurevlerinde alınan Covid-19 tedbirlerini ve yaşanan vefatları Meclis’e taşıdı!

CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Bakan Selçuk’a huzurevlerindeki yetersiz Covid-19 tedbirlerini ve yaşanan vefatları sordu.

Vekil Haberleri 12.11.2020, 14:12
CHP'li Hakverdi huzurevlerinde alınan Covid-19 tedbirlerini ve yaşanan vefatları Meclis’e taşıdı!

Yaşanan Covid-19 salgın sürecinde 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik tedbirlerin arttığı bu günlerde özellikle risk grubundaki Huzurevleri ile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde alınan önlemlerin yetersizlikleriyle gündeme gelmektedir. Huzurevlerinde bulunan yaşlı yurttaşların yakınları tarafından yeterli önlemlerin alınmadığı yönünde tarafımıza iletilen şikayetler artmaktadır. Özellikle Eskişehir Hacı Süleyman Çakır Huzurevi’nde Covid-19 nedeni ile yirmiden fazla kişinin hayatını kaybetmesi sonrası huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerinde bulunulan yurttaşlarımız ve yakınları büyük tedirginlik yaşamaktadır.

Huzurevlerinde kalan yaşlı yurttaşlarımızın yüksek risk grubunda olduğu düşünüldüğünde alınan tedbirlerin en üst seviyede olması gerekmektedir. Ancak çalışan personele yeterli koruma materyali verilmediği, dışardan içeri hastalığı bulaştırma riski taşıyan çalışanlara yeterli sıklıkta test yapılmadığı yönünde şikayetler tarafımıza ulaşmıştır.

Bu çerçevede;

1. Bakanlığınıza bağlı kaç Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi bulunmaktadır? Bu kurumlarda toplamda kaç personel çalışmaktadır? Bunlardan kaçı sağlık personelidir?

2. Bakanlığınıza bağlı bu kurumlarda çalışanlardan kaçına COVİD-19 tanısı konulmuştur? Bu hastalık nedeni kaç personel vefat etmiştir, kurumlara göre dağılımı nedir?

3. Bakanlığınıza bağlı Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezlerinde kaç yurttaşımız kalmaktadır? Bu kurumlarda kalan yurttaşların kaçı kadın kaçı erkektir, yaş ortalaması kaçtır?

4. Pandemi süreci başladığından bugüne kadar bakanlığınıza bağlı Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezlerinde kalmakta olan kaç yurttaşımıza COVİD-19 tanısı konulmuştur? Bu hastalık nedeni ile kaç yurttaşımız vefat etmiştir, kurumlara göre dağılımı nedir?

5. Bu kurumlarda salgından koruma amaçlı aldığınız önlemler nelerdir? Kurum çalışanlarına rutin olarak COVİD-19 testi yapılmakta mıdır? Bugüne kadar kurum çalışanlarına toplamda kaç test yapılmıştır?

6. Kurumda kalan vatandaşlarımıza bugüne kadar toplamda kaç test yapılmıştır?

7. Salgın sürecinde huzurevleri için ekstra bütçe ayrılmış mıdır? Ayrılmış ise bu bütçe ne kadardır?

Yorumlar (0)