CHP'li Hakverdi: 15 Bin Öğrenciye AKP tarafından vaat edilen Hibelerin Ödenmediğini Açıkladı

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Erasmus programı ile yurt dışına eğitim almaya giden öğrencilerimizin sorunlarının araştırılması ve yaşadıkları sıkıntıların giderilerek, çözüm yollarının bulunması amacı ile TBMM çatısı altında bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Vekil Haberleri 21.10.2021, 11:55
CHP'li Hakverdi: 15 Bin Öğrenciye AKP tarafından vaat edilen Hibelerin Ödenmediğini Açıkladı

Hakverdi, Erasmus programı ile yurt dışına eğitim almaya giden öğrencilerimizin sorunlarının araştırılması ve yaşadıkları sıkıntıların giderilerek, çözüm yollarının bulunması amacı ile TBMM çatısı altında bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

 

İTİBARDAN TASARRUF ETMEYEN AKP İKTİDARI, EĞİTİMDEN TASARRUF EDİYOR!

 

Hakverdi, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Avrupa Birliği, Erasmus programı için 2021-2027 yılları arasında hibe olarak ayırdığı bütçeyi 14.7 milyar Euro’dan, 26.2’ye Euro’ya çıkartmıştır.  Ülkemizde ise Erasmus’ a gönderilen öğrencilerimize 10 aylık  bir süreç için  ayda 600-700 Euro olarak vaad edilmişken, bu bursların iki aydır ödenmediği ve 10 ay yerine sadece 2 buçuk ay ödeme yapılacağı iddiaları  kamuoyuna yansımıştır. Bu sebeple; Türkiye’nin Erasmus  programı  kapsamında yurtdışına gönderdiği yaklaşık 15 bin öğrenci, bu yıl evlerinden binlerce kilometre uzakta çok zor günler geçirmektedir. Bir Avrupa Birliği programı olan Erasmus’a katılarak eğitim almak amacıyla farklı ülkelere giden öğrencilerimiz ne yazık ki yalnız bırakılmış durumdadır. Avrupa Birliği, bu program için ayırdığı bütçeyi artırırken; ülkemizde ise itibardan tasarruf etmeyenler, eğitimden tasarruf ediyor! ” ifadelerini kullandı.

 

 

SOSYAL BİR DEVLET OLMANIN SORUMLULUĞU İLE ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLMALI VE GEREKLİ EKONOMİK DESTEĞİ SAĞLAMALIYIZ

 

Hakverdi “Yurtdışında eğitim almaya gönderdiğimiz öğrencilerimiz, bu süreçte barınma ve en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanıyor. Erasmus programına katılan  öğrencilerimiz  kendilerini geliştirerek, gerekli eğitimi almaları için yaşadıkları bu problemlerden kurtarılmalı ve gerekli ekonomik destek kendilerine bir an önce verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Yorumlar (0)