CHP'li Gürsel Tekin, “Memleket parsel parsel satılıyor!”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “ülkemiz son günlerde tarihinin en önemli yönetsel sorunlarıyla cebelleşirken, beton lobisi boş durmayarak, İstanbul’un en değerli arazilerini kendilerine mirasmış gibi paylaşmaya devam ediyor” dedi.

Vekil Haberleri 25.03.2021, 09:31
CHP'li Gürsel Tekin, “Memleket parsel parsel satılıyor!”

Tekin,“19 yıl boyunca rant ve talan odaklı bir şehir politikası güden iktidar partisi, son olarak da İstanbul Ümraniye’de bulunan PTT arazisine, konut ve ticaret inşaat izni getirerek memleketin, parsel parsel satışına ortak olmaya devam ediyor.” İfadesinde bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Memleket parsel parsel satılıyor. Toplamda 190 bin metrekareyi kapsayan bir alanın daha imar planlarını değiştirdiler. Kamusal kaynaklarımız talan ediliyor” diye konuştu.

İmar planlarının iptali için dava açacaklarını belirten Tekin, şu ifadeleri kullandı: “Ümraniye’de yapılacak bu düzenleme sonucunda bölgeye yeni nüfus ve yapı yoğunluğu gelecektir.

Zaten yapılaşmanın yoğun olduğu bu bölgede ihtiyaç olan, deprem toplanma alanları ve yeşil alanları korumak iken, Bakanlık rant uğruna yaşam alanlarını beton lobilerine peşkeş çekmeye devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un planlarından elini derhal çekmelidir. Bu süreci de yakından takip edeceğiz. Kamusal kaynaklarımızın ve varlıklarımızın beton lobisine peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacağız. Değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)