CHP'li Gürsel Tekin: Kuleli Lisesi mezunları Kuleli ’ye neden sokulmuyor!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş’ın gündeme taşıdığı; bir grup emekli askerin, eski okulları olan Kuleli Askeri Lisesini ziyaret etmelerine izin verilmemesini hususunu meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 22.10.2021, 12:28
CHP'li Gürsel Tekin: Kuleli Lisesi mezunları Kuleli ’ye neden sokulmuyor!

Tekin, “Kamuoyunun gereğince ilgi göstermediği ya da tartışmakta genellikle başarısız olduğu alanlardan biri de tarihsel ve askeri öneme sahip, başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere bazı askeri liselerin kapatılma meselesidir.” Dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Tam 16 ay askerlik vazifesini gururla yaptığım, İstanbul'un sembolü, harp tarihimizin simgesi, 176 yıllık Kuleli Askeri Lisesi’nin Kültür ve turizm Bakanlığına devri sonrası yabancılara satılacağı yönünde ciddi iddialar bulunmaktaydı. Bu iddiaları güçlendirecek bazı gelişmeleri ise Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş bugün gündeme taşımış oldu. Bu bağlamda bende kamuoyunun merak ettiği bu iddiaları TBMM gündemine taşıdım. Cevap bekliyoruz" diyen Tekin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un cevaplandırmasını talep ederek şu soruları sordu:

 

  • Tek gayesi anılarını tazelemek olan, her biri en az bu vatana en az 25-30 yıl hizmet etmiş bir grup askerin, mezun oldukları okullarını ziyaret etmelerinden neden korkuyorsunuz? Niçin izin vermiyorsunuz?
  • 10 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirmek istenilen bu ziyaret hususunda, aynı dönem kendisi de (1971) mezunu olan Genelkurmay Başkanı Sayın Yaşar Güler’inde ricacı olunmasına rağmen bakanlığınız izin verme konusunda neden inatlaşmaktadır?
  • Tarihi Kuleli Askeri Lisesi’ne ait binanın herhangi bir gerçek veya tüzel şahsa satışı, kiralanması, devri veya kullanım hakkı verilmesi için Bakanlığınızca başlatılan idari bir işlem bulunmakta mıdır?
  • Kuleli Askeri Lisesi’ni satın almak, kiralamak, devralmak veya başka bir yolla kullanmak için Bakanlığınıza yapılan yazılı veya sözlü bir proje bulunmakta mıdır? Şayet var ise bu proje gizli olarak mı yürütülmektedir?

 

Yorumlar (0)