CHP'li Gürsel Tekin: Korona Türkiye'yi kavuruyor, Saray inşaatları devam ediyor!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TBMM’ye sunduğu yazılı soru önergesi ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a hali hazırda devam eden "Saray" inşaatlarında işçilerin salgın hastalığa rağmen çalıştırılmaya devam edip, etmediğini sordu.

Vekil Haberleri 01.04.2020, 09:16
CHP'li Gürsel Tekin: Korona Türkiye'yi kavuruyor, Saray inşaatları devam ediyor!

Halk arasında “Yazlık Saray” olarak bilinen ve Okluk Koyu’nda devam eden Cumhurbaşkanlığı Yazlık Konutu tadilatı ile “Kışlık Saray” olarak bilinen Ahlat’taki Cumhurbaşkanlığı Saray inşaatlarının yaşanan ağır Koronavirüs salgınına rağmen devam edip, ettirilmediğini soran Gürsel Tekin yaptığı açıklamada:

“Yaşanan büyük salgın hayatın her alanını olumsuz etkiliyor. Milletimiz karşı karşıya kalacağı sağlık risklerinin yanında ekonomik risklerle karşı karşıya. Devletinden bütün diğer devletler gibi önlem almasını beklerken, Erdoğan kolonya, mendil yardımı açıkladı. Gerçi onu da henüz göremedik de. Bir de Millete IBAN göndererek para istediler. Malum, kendisi şatafattan asla taviz vermez. Milletin parasıyla yapılan "Saray" inşaatları ne aşamada?  İşçiler çalışıyor mu ? Saray inşaatında çalışırken virüse yakalanmış işçimiz var mı? Bu sorulara cevap vermeleri gerekiyor. Saray" inşaatında çalışırken tek bir işçimiz bile bu illete yakalanırsa vebali üstünüzde. Bu inşaatlar devam ediyorsa acilen durdurun. İşçilerimizi de derhal ücretli izne çıkarın. Bu konuyu TBMM gündemine getirdik, makul bir cevap bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)