CHP'li Gürsel Tekin'den Kılıçdaroğlu anısı: İstifa ettiği şirketten gelen parayla...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, geçmişte yaşanan birçok olayın perde arkasını yıllar sonra ilk kez paylaştı.

Vekil Haberleri 27.11.2021, 15:20
CHP'li Gürsel Tekin'den Kılıçdaroğlu anısı: İstifa ettiği şirketten gelen parayla...

Arayış TV'de Mehmet Emin Altunses'in konuğu olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in yaptığı röportajda Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili anlattığı bir olay gündeme damgasını vurdu.

Tekin, Kılıçdaroğlu'nun parti yöneticisi olacağı dönemde çalıştığı şirkete istifasını sunması üzerine yaşanan olayları "kimsenin hakkına hukuka göz dikmemiş" lider tanımlaması yaparak aktardı.

Tekin, 2010 yılında partiden istifa gerekçesi dahil olmak üzere birçok olayı da söyledikleriyle yeniden gündeme getirirken Kemal Kılıçdaroğlu olayıyla ilgili şu sözleri söyledi:

"Parti Meclisi Üyesi olmadan önce bir şirkette yöneticilik yapıyordu, PM Üyesi olduktan sonra istifa dilekçesini veriyor ve şirket sahibi de 'ne olursunuz bırakmayın, size engel değil, işinize de devam edin, siyasetinizi de yapın' diyor. Sayın genel başkan 'bu bu benim kişiliğime uygun değildir, ben istifa edeceğim' der. Şirket kısmı finans kısmına 'Kemal Beyin maaşını yatırmaya devam edin' talimati vermiş. Kemal Bey de ayda yılda bir bankaya uğrayan insan 3-4 ay sonra bankaya gittiğinde maaşın, yattığını görüyor. Ciddi de bir para. Kemal Bey parayı iade ediyor. İade ederken, o günkü faiz kurunu ekleyerek iade ediyor. Tamamına bakıyorum, hepsi Kemal Bey gibi.(eski CHP Genel Başkanları)" dedi.

Yorumlar (0)